Презентація "Дитячі композитори сьогодення"

Про матеріал

Презентація про композиторів наших часів, котрі пишуть дитячу музику.

Матеріал можна використати для позакласних заходів.

Окрім тексту,кожен слайд містить гіперпосилання на ознайомлення з одним із музичних творів певного композитора

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитяча музика.сучасністьвиконала студентка 311-М групи. Літвін Катерина

Номер слайду 2

Для висвітлення у своїй презентації я обрала саме період сучасності. Творчість на якій ми зростали,пісні з якими,можливо починали свій творчий шлях в дитинстві,в ролі вокаліста. Персоналії,котрі представлені нижче,зробили великий вклад для нашої професії( інформація знадобиться навіть тим,хто не працюватиме по професії,адже в майбутньому з’являться власні діти і ми будемо прививати любов до музики і відчуття прекрасного). Окрім коротких біографічних даних,кожен слайд має гіперпосилання на один з музичних творів для ознайомлення(у правому нижньому кутку під фотокарткою).

Номер слайду 3

Наталія Михайлівна Май автор, композитор і виконавець Заслужена артистка України. Керівник творчого центру Н. Май Полтавського міського будинку культури. Директор благодійного фонду сприяння розвитку культури та підтримки обдарованих дітей та молоді «Горлиця». У 2000 році у світ виходить перший аудіоальбом «Василечки». В ньому дитячі пісні Наталії Май виконують її доньки Олеся та Станіслава. Далі слідують аудіоальбоми «А сорочка мамина біла-біла...», «Свято казки», «Свіча», «А роси падають в траву...», «Самота». Найвідоміша пісня «Мамина сорочка» була названа зірковою піснею фестивалю  «Слобожанський Спас», була визнана кращою з сучасних пісень про маму.«Мамина сорочка»

Номер слайду 4

Найціннішим у творчості Наталії Май є те, що вона першою почала активно писати для дітей та молоді українськомовні пісні, що розійшлися по освітніх та культурних закладах України. Це альбоми з піснями та мінусовими фонограмами до них, і нотами до кожної пісні. Ця праця стала неоціненною допомогою в роботі педагогів та культурних працівників міст, районних центрів та сіл. Українські пісні почали співати не тільки на Заході та в Центрі України, а і в Східних, і в Південних областях. Світ побачили такі комплекти: «Мамина сорочка», «Мелодії добра», «Зелений вітер», «Кришталеві роси», «Любіть Україну», «Сонячні крила», «Грай, музико», «Дай Бог», «Найрідніша Україна», «Свято Різдва». Вийшли в світ новорічні авторські мюзикли «Вовк та семеро козенят на новий лад», «Новорічні приключки та Карабасові штучки», «Бремен-шоу» та збірка віршів «Щастя».

Номер слайду 5

Алла Вілоріївна Мігай тележурналістка, казкарка, композиторка, авторка понад 400 музичних казок для дітей різного віку, а також близько 800 пісень для дитячої й дорослої аудиторії, серед яких чимало популярних; оглядачка творчого об'єднання музичних та розважальних програм Національної телекомпанії України; заслужений діяч мистецтв України.  З дитинства почала писати пісні — спочатку для себе, згодом, з необхідності, до дитячих передач (це трапилося в 1988 році). Її дитячі пісеньки сподобалися редакторам «Мелодії»(фірма платівок), й вони запропонували композиторці записати платівку. Терміново був дописаний матеріал і в 1989 році з'явився диск «Подарунок», найвідомішою композицією альбому згодом стала колискова пісня «Сонько-Дрімко», яка завершувала ефір дитячої передачі «Вечірня казка» на Першому національному каналі. «Сонько-дрімко»

Номер слайду 6

Зоя Іванівна Красуляк Поетеса. Авторка книжок лірики «Таїна» (2005) та «Мандрівниця снів» (2015); публікацій в регіональній періодиці. Пише також малу прозу, твори для дітей, сатиру і гумор. Є авторкою і виконавицею пісень на власні вірші. Мала гарний голос і абсолютний слух. З дитинства заспівувала для старшокласників у хорі, не боялася сцени. Це, напевно, й визначило її подальший шлях: вступила до Тульчинського культосвітнього училища на режисерський факультет.«Соняхи»

Номер слайду 7

Назар Остапович Савко львівський співак-виконавець і композитор. Автор аранжувань, записів музичних виконавців. Фіналіст шоу «Голос країни». Він пише пісні та аранжування для багатьох співаків. Така співпраця проявилась у першому, з часів «Червоної рути», україномовному музичному фільмі «Згадати першу любов». Це також авторська робота Назара Савка, адже він виступив у фільмі актором, композитором, режисером і навіть спробував себе у ролі оператора. У 2000 році створив музичну студію «Джерело» у якій працює досі. Пише пісні, аранжування, займається звукорежисурою. Співпрацює з балетом «Тайм-аут» з авторською шоу-програмою. Відійшовши від тексту,хочу додати особисто від себе-він знахідка музичних керівників,вчителів початкових класів,вихователів. Адже має купу дитячих рухливих,кумедних пісень. Вони у мене викликають радість та захоплення- у дітей,тим паче горітимуть очі після заняття під його музичні твори(це моя думка). «Булька»

Номер слайду 8

Юрій Олександрович Воронюк Закінчив художню школу, педуніверситет. Працював перекладачем в інтуристі, вчителем англійської мови в школі, служив у збройних силах, майор запасу. Пісні почав писати з 1985р. Починаючи з 1987р. видав 15 альбомів, з них 7 дитячих (біля 100 пісень українською мовою виконують діти: "Янголята", "Інопланетянин", "Пеппі", "Веселий потяг", "Перше кохання", "Кольорові сни", "Веселковий світ"). Діти з його піснями неодноразово отримували гран-прі та займали призові місця на міжнародних та національних фестивалях в Україні, Росії, Сербії, Хорватії, Болгарії, Словенії, Естонії, Литві, Вірменії, Білорусії, на Кубі. З дитячими піснями Юрій часто виступає у школах, дитячих таборах, інтернатах. Пише також "шансон", бардівські та естрадні пісні,  є автором пісень до телесеріалів Валерія Шалиги "Фатальна помилка", "Далекий постріл", написав більше 10 гімнів середнім школам.«Гімнастика»

Номер слайду 9

Ігор Михайлович Білик Один з найвідоміших у країні авторів дитячих пісень, багато з яких здобули широку популярність і мають десятки мільйонів переглядів у мережі. Є автором тієї самої пісні «Киця-кицюня»,котра знайома нам з дитинства,а у цьому році вона заполонила соціальну мережу «tik-tok».«Киця-кицюня»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рыбак Сергей
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 листопада 2022
Переглядів
1642
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку