Дмитро Донцов - ідеолог інтегрального націоналізму

Про матеріал
Презентаці про одного із лідерів національної боротьби початку ХХ століття - Дмитра Донцова. Матеріал містить вислови про Донцова та його особисті вислови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дмитро Донцов«Часом аж страшно стає на саму думку: а що, якби отого «чорнявого студента» з Таврії забракло у нас на початку 20-х років ХХ століття?..»Євген Маланюк

Номер слайду 2

Номер слайду 3

"Наш національний ідеал може здійснитися тільки в безкомпромісовій боротьбі з Росією… Свідомі цього ідеалу, навіть повалені на землю, навіть під чоботом щасливого переможця — встанемо. Зрікаючись його — ніколи"

Номер слайду 4

"Суть всієї політичної кризи наших днів - це криза провідної верстви".

Номер слайду 5

"Чесні, мудрі, відважні, шляхетні і характерні люди - можуть лише вести націю до перемоги, а не до ганьби і розкладу".

Номер слайду 6

"Націоналізм – це бунт проти особистого й гуртового егоїзмів. Бунт проти ідеології, яка ставить інтереси класу над нацією, національної меншості країни над автохтонами".

Номер слайду 7

"Великі здаються нам такими тому, що ми стоїмо перед ними на колінах"."Панувати не над кимсь, а на своїй землі"."Світ належить до тих, які вміють хотіти"."Найбільш гнітять того, хто найменше вимагає".

Номер слайду 8

Виконала вчитель історії Загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ст. с. Тур’є, Стрілківського ТГ, Самбірського району, Львівської області Лівчак Марія

pptx
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
706
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку