Дня українського добровольця. Інформаційна година-презентація на тему: «Сила нескорених»

Про матеріал
Виховний захід «Сила нескорених» (до Дня українського добровольця, що відзначають 14 березня з 2018 року). Презентація складається з 12 слайдів, в яких написана інформація про героїзм українських добровольців та їхню роль у подіях 2014 року.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Номер слайду 3

Революція гідності – 2013-2014 рр.

Номер слайду 4

Тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини – пішли зі зброєю в руках першими протистояти російській армії. Навесні 2014 року зафіксували рекордну явку у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід

Номер слайду 5

Цього дня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити — саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Номер слайду 8

Українські добровольці стали гордістю народу.

Номер слайду 9

Загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.

Номер слайду 10

Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додав(-ла)
Сажевська Інна
Додано
14 березня 2022
Переглядів
2095
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку