Додатковий матеріал до уроку виробничого навчання: "Подавання сиру"

Про матеріал
Додатковий матеріал для використання майстрами виробничого навчання при проведені практичних завдань
Перегляд файлу

 

Його Величність Пармезан

13 фактів про легендарний твердий сир

Рецепт виготовлення сиру Пармиджано Реджано (оригінальна італійська назва) не мінявся упродовж останніх восьми сотень років: молоко, вода, сіль і трохи терпіння. На виході: найтвердіший і поживніший з усіх існуючих сирів

Першою письмовою згадкою Пармезану є нотаріальний акт, складений в італійській Генуї в 1254 році, згідно з яким одна пані заклала свій дім заради щорічних постачань 25 кг сиру з Парми. Рецептура сиру була розроблена близько 900 років тому в монастирях на рівнині між Пармою і Реджо-Емілією. Назва місцевості і дало ім'я сиру - Пармиджано Реджано.

Довгий час Бенедиктенское абатство зберігало монополію на виробництво пармезану, поки в XVI столітті рецепт сиру не був проданий в Європу, де за його виготовлення із задоволенням взялися німецькі і французькі сировари. У 2004 році у світі налічувалося більше 500 виробників сиру з назвою "Пармезан". У 2008 році Європейський суд дозволив називатися Пармезаном тільки тим сирам, що були виготовлені в північних районах Італії : провінціях Парма, Модена, Реджо-Емілія, Болонья і Падуя.

C:\Users\admin\Desktop\parmezan4_cr.jpg

Для виробництва Пармиджано Реджано використовується молоко корів, яких годують за суворими правилами : в їх раціоні є присутніми люцерна і лугові трави, а ось корм і силос заборонені. Пармезан з осіннього молока виходить м'яким за смаком, зате з літнього - ароматнішим. Для виготовлення 1 кілограма сиру потрібні 14-16 л молока. Починається виробництво сиру щорічно 1 квітня і закінчується 11 листопада. Потім пармезану дають час дозріти впродовж року у формах в спеціальних кімнатах, де його кожні 10 днів протирають і перевертають. Після голови сиру переносять в сховища для фінального дозрівання.

Пармезан, якому один рік, має зернисту структуру і солодкий смак. У дворічного сиру смак стає витонченіше, а солодкість йде.

Трирічний пармезан придбаває горіхові нотки і стає солонішим. Однорічний сир можна їсти великими скибочками, а трирічний краще розкриється в натертому виді.

C:\Users\admin\Desktop\parmigiano_reggiano.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\admin\Desktop\parmezan3_cr.jpg

Молодий сир Fresco (12-18 місяців) подають у вигляді сирної нарізки або з фруктами.

C:\Users\admin\Desktop\Без названия.jpg

Зрілий сир Vecchio (18-24 місяці) використовують в гарячих блюдах (лазіння, паста, соуси), а також при запіканні м'яса і риби.

C:\Users\admin\Desktop\Без названия (1).jpg

 

 

Зрілий пармезан красиво розкриється під біле вино, а також відтінятиме аромат будь-якого червоного.

C:\Users\admin\Desktop\images.jpg

Старий сир Stravecchio (більше 24 місяців) хороший в натертому виді для пасти, морепродуктів і супів.

Фабрична марка - Parmigiano Regiano - друкується по усій поверхні кірки сиру у момент досягнення його оптимальної зрілості.

C:\Users\admin\Desktop\parmezan2_cr.jpg

docx
Додано
28 січня 2021
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку