Докладний переказ розповідного тексту з елементами опису пам’ятки історії та культури в публіцистичному стилі

Про матеріал
Докладний переказ розповідного тексту з елементами опису пам’ятки історії та культури в публіцистичному стилі (Софія Київська "Марія-Оранта")
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Докладний переказ розповідного тексту з елементами опису пам’ятки історії та культури в публіцистичному стилі

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Софія Київська має більш як 1000-річну історію. Собор Св. Софії зберіг давню архітектуру та найповніший у світі комплекс мозаїк і фресок ХІ ст. 1990 р. ЮНЕСКО занесла цю пам’ятку до Списку всесвітньої спадщини.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Давній символ українського народу

Номер слайду 6

Марія-Оранта

Номер слайду 7

Робота над текстом. Архітектура – мистецький характер споруди. Мозаїка - зображення чи візерунок, виконані з кольорових каменів, смальти, керамічних плиток, шпону та інших матеріалів. Фреска - живопис на вологій штукатурці, одна з технік настінного малярства. Смальта - скло у вигляді невеликих кубиків або платівок, застосовуване для виготовлення мозаїк у декоративно-ужитковому, у тому числі ювелірному мистецтві. Карниз - завершення стіни споруди у вигляді горизонтального профільованого поясу, верхня виступаюча частина стіни, що підтримує дах і оберігає стіну при стіканні води з даху.

Номер слайду 8

ПланІ. Софія Київська нікого не залишить байдужим.ІІ. Перлина світового мистецтва – мозаїки Софії Київської.ІІІ. Центральний образ собору – Марія-Оранта. 1. Зображення розташоване на округлій угнутій стіні. 2. Золоте тло мозаїчного портрета. 3. Обличчя Марії – серйозне, суворе. 4. Сині, блакитні, золотисті барви вбрання надають постаті урочистості. 5. Чому обличчя здається рожевуватим?ІV. Мозаїки Софії Київської – приклад натхненної сили мистецтва.

pptx
Додано
20 лютого 2019
Переглядів
22636
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку