Документ "11 ключових компетентностей НУШ для початкової школи"

Про матеріал
Документ "11 ключових компетентностей НУШ для початкової школи"Документ "11 ключових компетентностей НУШ для початкової школи"Документ "11 ключових компетентностей НУШ для початкової школи"Документ "11 ключових компетентностей НУШ для початкової школи"Документ "11 ключових компетентностей НУШ для початкової школи"
Перегляд файлу

11 ключових компетентностей НУШ для початкової школи

Компетентність

Реалізація

Вільне володіння державною мовою

Задавати дітям вчити віршики, проводити заходи присвячені рідній мові, читати вголос, пояснювати дітям значення слів, наводити синоніми для збагачення усного та писемного мовлення.

Здатність спілкуватися рідною (у разі відмінності від державної) та іноземними мовами

Використовувати мову дитини на уроці, залучувати використовувати рідну або вивчаючу мову в ході виконання домашнього завдання.

Математична компетентність

Виводити дітей на вулицю для проведення уроку під відкритим небом та пропонувати полічити предмети довкола, виміряти їх довжину, ширину; порівнювати маленьке та велике, довге та коротке, важке легке.

Компетентності у галузі природничих наук, техніки і технологій

Проводити досліди, задавати додому досліджувати явища природи і т.д. Пропонувати проблеми та шукати шляхи її вирішення. Спостерігати за явищем, а потім описувати його вигляд, стан.

Інноваційність

Залучати дітей до оформлення класного куточка, краєзнавчого куточка, класу. Ставити проблеми та визначати разом із дітьми можливі рішення.

Екологічна компетентність

Провести бесіду щодо сортування сміття, економії електроенергії та води (у формі гри). Провести дослід «Чи швидко розкладається сміття?»

Інформаційно-комунікаційна компетентність

Розкрити поняття цифрова грамотність, провести бесіду про безпеку в мережі Інтернет, розповісти правила етичного спілкування в соціальних мережах.

Навчання впродовж життя

Проект «Майбутнє», в якому кожна дитина розповість, чого вона хоче досягти в майбутньому. На цьому прикладі вчитель покаже, що потрібно знати, вміти та розуміти для того щоб стати художником\вчителем\письменником.

Громадянські та соціальні компетентності

Провести бесіду про права кожної людини. Залучати дітей до життя класу та школи.

Культурна компетентність

Розвивати творчість дітей на уроках образотворчого та музичного мистецтва. Розвивати творчі здібності кожної дитини шляхом залучення до життя школи та класу.

Підприємливість та фінансова грамотність

Залучати дітей до життя класу та школи. На прикладах із життя розповідати про фінансову грамотність. Бесіда про етичне спілкування. Робота в парах та группах.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
2 липня 2022
Переглядів
5768
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку