Доповідь на тему "Сучасні методи навчання"

Про матеріал

Описані сервіси дають можливість ефективно забезпечити різні форми навчання: перевернуте, змішане, дистанційне, індивідуалізувати навчання, а також широко використовувати групові форми роботи.

Перегляд файлу

Сучасні методи навчання

Сучасна освіта України перебуває в стадії реформування, інформатизації, розробки нових підходів до освітнього середовища, впровадження новітніх інформаційних технологій, сучасних платформ і додатків для навчання та реалізації можливостей як викладачів, так і студентів. Саме цифрові освітні технології займають ключову позицію в управлінні освітніми процесами. За останні роки інформатизація освіти набула значної популярності, і основною її метою є розробка нових освітніх технологій, здатних вдосконалювати та розширювати традиційні форми роботи для підвищення якості навчання. Передбачається впровадження у вищу освіту нових засобів, методів професійної підготовки майбутніх спеціалістів, створення та використання різноманітних інтернет-технологій та засобів електронного навчання. Оскільки, сучасні молоді люди все частіше користуються смартфонами, планшетами та іншими гаджетами, і в основному використовують їх для розваг та ігор, хоча можливості використання таких пристроїв набагато ширші. Саме тому перед педагогами-інноваторами постає завдання забезпечити освітній процес якісними електронним засобами навчання, не лише для роботи в аудиторії, а й за її межами.

За допомогою пакету хмарних сервісів Google Suite for Education можна створити єдине інформаційне середовище навчального закладу. При цьому, кожен студент має власну поштову скриньку, а також доступ до хмарного середовища технікуму, де зберігаються додаткові завдання, підручники, інші навчальні матеріали.

Такий сервіс компанії Google об’єднує додатки, які надаються компанією безкоштовно для освітніх установ у рамках обраного освітньою установою домену. Пакет додатків включає стандартні Google сервіси та систему управління навчанням Google Classroom, які постійно оновлюються, мають україномовний інтерфейс та можливість інтеграції між різноманітними додатками.

Сервіси Google дають можливість ефективно забезпечити різні форми навчання: перевернуте, змішане, дистанційне, індивідуалізувати навчання, а також широко використовувати групові форми роботи. Навчання студентів не обмежуються лише класною кімнатою, матеріали розміщені на хмарі можна переглядати вдома повторюючи вивчене на занятті. Деякі завдання можна одночасно редагувати кільком користувачам така спільна робота розширює можливості навчання, студенти можуть обмінюватись ідеями і допомагати один одному, що адаптує їх до роботи в групах. Для засвоєння матеріалу кожен студент має змогу вибрати зручний час і місце для сприйняття, переосмислення та засвоєння інформації.

1. Сервіси Google для навчальних закладів:

 Classroom https://classroom.google.com,

 Документи https://docs.google.com/document/,

 Таблиці https://docs.google.com/spreadsheets/,

 Форми https://docs.google.com/forms/,

 Презентації https://docs.google.com/presentation/.

2. Канал YouTube https://www.youtube.com/.

3. Інтерактивні презентації https://prezi.com/.

4. Освітня мережа від Майкрософт https://education.microsoft.com/.

5. Інтелект-карти

6. Віртуальна інтерактивна дошка https://padlet.com/, https://app.conceptboard.com/

7. Український проект “Якість освіти” http://yakistosviti.com.ua.

8.  Кейс-уроки http://edufuture.biz/.

9. Мультимедійні інтерактивні вправи https://learningapps.org/.

10. Он-лайн конкурси, предметні курси.

11. Вебінари, семінари, практикуми

12. Віртуальні лабораторії

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
25 липня 2018
Переглядів
1380
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку