Доповідь на тему "Основні завдання сучасного кабінету ПТНЗ"

Про матеріал

Ефективність навчання залежить від багатьох компонентів, у тому числі від зовнішніх умов: майстерності викладача, методів навчання, забезпеченості уроку технічними засобами навчання, змісту програм, навчального обладнання, засобів управління навчальним процесом, навчальних меблів тощо.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала методист. ДНЗ «Бердичівське ВПУ»Зданевич Лариса Макарівна. Основні завдання сучасного кабінету. ПТНЗ

Номер слайду 2

Ефективність навчання залежить від багатьох компонентів, у тому числі від зовнішніх умов: майстерності викладача, методів навчання, забезпеченості уроку технічними засобами навчання, змісту програм, навчального обладнання, засобів управління навчальним процесом, навчальних меблів тощо.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Навчання предмета буде успішним, якщо у викладача є можливість пояснювати новий (або закріплювати старий) матеріал, використовуючи наочність, сучасні педагогічні засоби навчання.

Номер слайду 5

Оптимальне комплексне використання всіх видів навчального обладнання, що зосереджене в кабінеті, допомагає викладачю досягнути високого рівня засвоєння навчальних досягнень учнів.

Номер слайду 6

У сучасній науково-педагогічній літературі дається таке визначення навчального кабінету:

Номер слайду 7

Навчальний кабінет повинен функціонувати як навчально–методичний центр і лабораторія, що відкривають значні можливості для підвищення ефективності навчально-виховного процесу, бути одним із засобів виховного впливу на підростаюче покоління, проводити свою роботу відповідно до державних і освітніх завдань в організаційній єдності з усією діяльністю навчального закладу.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Завдання сучасного кабінету ПТНЗ

Номер слайду 11

Завдання сучасного кабінету ПТНЗ

Номер слайду 12

Завдання сучасного кабінету ПТНЗ

Номер слайду 13

Завдання сучасного кабінету ПТНЗ

Номер слайду 14

Завдання сучасного кабінету ПТНЗ

Номер слайду 15

Відповідно до поставлених завдань в ДНЗ «Бердичівське ВПУ» навчальний процес в кабінетах організація навчально-виховного процесу здійснюється з урахуванням типових індивідуальних особливостей учнів.

Номер слайду 16

У навчальному процесі застосовують такі види диференціювання:

Номер слайду 17

Наявність добре обладнаного навчального кабінету в ДНЗ «Бердичівське ВПУ» сприяє забезпеченню високого рівня викладання навчальної дисципліни, підвищенню ефективності праці викладача та учня, підвищенню рівня навчальних досягнень учнів, прищепленню інтересів учнів до навчального предмета.

Номер слайду 18

Правильна організація роботи навчального кабінету ДНЗ «Бердичівське ВПУ» сприяє комплексному використанню видів навчального обладнання.

Номер слайду 19

Використання сучасних електронних педагогічних засобів навчання розкриває великі можливості, суть яких у наступному:

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Для чіткої організації роботи навчального кабінету в ДНЗ «Бердичівське ВПУ» згідно із завданнями проводяться такі види організаційної роботи:

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Кожен навчальний кабінеті ДНЗ «Бердичівське ВПУ» має:

Номер слайду 26

В кожному навчальному кабінеті працює предметний гурток. Також викладачі згідно із затвердженим графіком проводять консультації.

Номер слайду 27

В навчальних кабінетах ДНЗ «Бердичівське ВПУ» проводяться засідання методичних комісій, відкриті уроки та виховні годити, предметні тижні, тощо.

Номер слайду 28

Навчальні кабінети є місцем підготовки до міських, обласних та всеукраїнських конкурсах.

Номер слайду 29

Кожен навчальний кабінет має куточок охорони праці, класний куточок, куточок методичної літератури та літератури для учнів.

Номер слайду 30

Серед усіх варіантів оформлення навчальних кабінетів кожен викладач ДНЗ «Бердичівське ВПУ» має можливість вибрати для свого кабінету саме те. що він вважає за потрібне, найбільш ефективне, потрібне для роботи і підтримування в учнів зацікавленості до вивчення предмету . Професійна майстерність викладача, ерудиція, вміння залучати до роботи учнів – усе це допоможе йому у створенні й оформленні кабінету.

Номер слайду 31

Наявність добре обладнаного навчального кабінету сприяє забезпеченню високого рівня викладання навчальної дисципліни, підвищенню ефективності праці, підвищенню рівня навчальних досягнень і прищепленню інтересів учнів до навчального предмета.

Номер слайду 32

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
25 липня 2018
Переглядів
836
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку