Доповідь за темою:«Моя майбутня професія - бухгалтер»

Про матеріал
Доповідь за темою:«Моя майбутня професія - бухгалтер» для студентів І -ІІІ курсів ДонДКТУ.Підготувала студентка ІІ курсу групи УА – 19(ф.) ДонДКТУ: Моргун Юлія . Викладач: Павлова Г.В.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Донбаський державний коледж технологій та управління. Доповідь за темою:«Моя майбутня професія - бухгалтер»Підготувала студентка ІІ курсугрупи УА – 19(ф.) Дон. ДКТУ: Моргун Юлія Викладач: Павлова Г. В.

Номер слайду 2

Цікаві факти з історії бухгалтерського обліку Історія бухгалтерського обліку налічує майже 6 тисяч років. Облік називали таємницею богів, а цифри і до цього часу – сакральний елемент буття. Батьківщиною бухгалтерського обліку вважається Древній Єгипет. Початок сучасному обліку було покладено в Лідії. У письмових джерелах, що збереглись до наших днів, згадується давньогрецький спосіб викреслювання записаної раніше інформації. Так, до прикладу, враховували борги з податків та їх погашення. Завдяки грекам в Стародавньому Римі з’явилися банки і пов’язана з ними термінологія. Основоположником же бухгалтерського обліку у вигляді, близькому до того, яким ми його звикли бачити, вважається Пачолі Лука (1445 -1509) – визначний математик з Італії. Тоді ж і з’явився термін «бухгалтер». З того часу бухгалтерський облік розвивався як наука, а робота бухгалтера набула суспільної ваги.

Номер слайду 3

Термін «бухгалтер» виник у Німеччині. Спочатку осіб, які займалися веденням облікових книг, називали - писцями. З 1498р. по велінню імператора Максіміліана-I їх стали називати – бухгалтерами.

Номер слайду 4

Хто такий бухгалтер?Назва професії бухгалтер походить від німецького слова Buchhalter (Buch — книга, Halter – тримати), що означає спеціаліст в області бухгалтерії. В теперішній час професія є важливою, без неї не обходиться жодне підприємство !!! У бухгалтерів навіть існує герб. Герб бухгалтерівє інтернаціональною емблемою облікових працівників. На ньому зображені: сонце, терези, крива Бернуллі та написаний девіз: Наука, Довіра, Незалежність

Номер слайду 5

Герб бухгалтерів. Значення символів: Сонце – освітлення бухгалтерським обліком фінансової діяльності; Терези – баланс;Крива Бернуллі – символ того, що облік, виникнувши одного разу, буде існувати вічно.

Номер слайду 6

Загальнопрофесійні навички та вміння:- вміння читати, розуміти,чути числа;- наявність професійного чуття;- самомотивація;- вміння переконувати;- вміння контролювати;- вміння працювати в команді;- вміння використовувати економіко-математичні методи, моделі та сучасні технічні засоби управління

Номер слайду 7

Функції бухгалтера:- аналіз покупок і продажів;- розробка систем бухгалтерського обліку;- висування пропозицій щодо оптимізації витрат;-ділове спілкування та співпрацю з усіма підрозділами компанії;- ведення переговорів з офіційними особами;- ведення бухгалтерських справ в компанії;- фінансовий аналіз управління компанією;-впровадження нових методів ведення бухгалтерських справ, нових комп'ютерних програм.

Номер слайду 8

Якщо Вас зацікавила данна тема,- отримати освіту у Дон. ДКТУ Ви можете за наступними напрямками:071 «Облік і оподаткування» (УА (о)) – випускник отримує кваліфікацію: бухгалтер;072 «Фінанси, банківська справа та страхування» (УА(ф)) - випускник отримує кваліфікацію: фінансист. Донбаський державний коледж технологій та управління(Дон ДКТУ) чекає на вас, майбутній абітурієнт. Адреса коледжа: м. Торецьк, вул. Седнєва, 3 А.

Номер слайду 9

До скорих зустрічей у Дон. ДКТУ!Дякуємо за увагу)

pptx
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
31 березня 2021
Переглядів
738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку