Презентація "Суть підприємництва, умови його існування. Функції підприємця"

Про матеріал
Презентація "Суть підприємництва, умови його існування. Функції підприємця. "Презентація "Суть підприємництва, умови його існування. Функції підприємця".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Суть підприємництва, умови його існування. Функції підприємця

Номер слайду 2

Ринкова економіка неможлива без діяльності окремих економічних суб’єктів, насамперед підприємців, які здійснюють свою діяльність для створення економічних благ і послуг, що задовольняють водночас і суспільні потреби, і власні матеріальні інтереси.

Номер слайду 3

Підприємець – це той, хто за допомогою все новіших і новіших комбінацій факторів виробництва, їх властивостей здійснює реалізацію нововведень і тим самим забезпечує економічне зростання. Характерні якості підприємця – це здатність і готовність: виявити ініціативу, приймати рішення, йти на ризик, розуміти ринок та його розвиток, прагнути до нововведень, керувати людьми (співробітниками, клієнтами, постачальниками і конкурентами, виробничими радами і профспілками).

Номер слайду 4

Підприємництво – це ініціативна, самостійна діяльність осіб або підприємств, спрямована на отримання прибутку, здійснювана на свій страх і ризик, під особисту майнову відповідальність.

Номер слайду 5

Сучасна економічна література виокремлює три головних функції сфери підприємницької діяльності: ресурсну (формування і продуктивне використання капіталу, трудових, матеріальних та інформаційних ресурсів);організаційну (організація маркетингу, виробництва, збуту і реклами та інших господарських справ);інноваційну (новаторські ідеї, генерування та активне використання ініціативи).

Номер слайду 6

Підприємництво здійснюється в будь-якій галузі господарської діяльності, не забороненій законом: промисловості, сільському господарстві, торгівлі, побутовому обслуговуванні, видавничій, банківській і консультаційній діяльності, у сфері операцій з цінними паперами тощо. Основними сферами підприємницької діяльності є: виробництво (продукції, послуг), торгівля і комерційне посередництво.

Номер слайду 7

Основу підприємницької діяльності становить та або інша форма власності: приватна, акціонерна, державна. 

Номер слайду 8

Об’єктами підприємницької діяльності є товари, продукти, послуги. Можна виокремити три основні форми підприємництва:· індивідуальне;· колективне;· державне.

Номер слайду 9

Суб’єктами підприємницької діяльності виступають фізичні особи (власники), фірми, державні інститути.

Номер слайду 10

Індивідуальне підприємництво спрямоване на отримання особистого доходу або прибутку.

Номер слайду 11

У колективному підприємництві господарські операції здійснюються колективним суб’єктом, яким виступає товариство. Товариства можуть бути юридичними і неюридичними особами. Підприємницька діяльність у будь-якій сфері регулюється державою через механізм фінансової системи (податки, кредити, страхування тощо).

Номер слайду 12

Державне підприємництво пов’язане з існуванням у кожній країні державного сектора. Його утворюють підприємства, що перебувають або повністю у власності держави, або під її контролем завдяки володінню нею контрольним пакетом акцій.

Номер слайду 13

Отримання прибутку – дуже важлива мета для підприємця. Однак це не самоціль. Для нього головне – використання прибутку для його зростання шляхом розширення, модернізації, структурної перебудови виробництва.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. КАЛИНИНА ЛАРИСА
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Павленко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
6000
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку