Дорослість як етап життєвого циклу людини .Андрагогіка

Про матеріал
Андрагогіка.Освіта дорослих.Дорослість як етап життєвого циклу людини.Презентація для студентів вищих навчальних закладів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дорослість як етап життєвого циклу людини

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Поняття дорослості тісно пов’язане з такими характеристиками, як психофізіологічна зрілість і соціальна зрілість.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

“Соціальна зрілість” комплекс особистісних якостей суб’єкта, який складає його вміння взаємодіяти з іншими людьми у процесі досягнення загальних цілей

Номер слайду 6

Нові статусні вимоги, які ставляться до дорослої людини з перших кроків її самостійної діяльності, та їх осмислення потребують чимало часу. Становлення почуття соціальної відповідальності, розвиток якостей, що характеризують громадську зрілість індивіда, — складний і динамічний процес. В його основі лежить важлива психологічна закономірність, яка полягає в тому, що “в конкретній діяльності, в праці, в процесі суспільної практики у дорослих психічні властивості не лише проявляються, а й формуються”

Номер слайду 7

Суспільні вимоги, пов’язані із соціальною роллю працівника, не є жорстким детермінантом розвитку особистості, який неминуче зумовлює її якості. Вони своєрідно відбиваються в індивідуальній свідомості і опосередковуються соціальними установками, прагненнями, інтересами особистості.

Номер слайду 8

Якою ж мірою освіта дорослих допомагає людині в усвідомленні тих проблем, які ввійшли в її життя і в самовизначення її позиції стосовно нового способу життя?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Сучасне виробництво вже найближчим часом вимагатиме від людини високої професійної компетентності, необхідної для засвоєння нових технологій і наукомістких виробництв. Зростуть вимоги до соціальної і професійної мобільності, а значить — і до рівня інтелектуального розвитку, до професійної культури, до здатності вчитися впродовж усього життя.

Номер слайду 12

Висновки. Таким чином, освіта дорослих у наш час покликана вирішити завдання, спрямовані на творче самовизначення особистості стосовно тих змін, що відбуваються в сучасному суспільстві. Таке самовизначення залежить від розвитку духовної культури дорослої людини, її інтелектуальної зрілості, її професійної компетентності. Вирішення кожного із цих завдань стикається з цілим рядом питань матеріально-економічного, організаційно-технічного, соціально-педагогічного і соціально-психологічного характеру.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку