Дошкільна освіта в Швейцарії.

Про матеріал
Презентація про особливості дошкільної освіти в Швейцарії. Для студентів вищих навчальних закладів з предмету Порівняльна педагогіка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дошкільна освіта в ШвейцаріїКондратюк Анастасія ПО-22

Номер слайду 2

Дошкільна освіта в Швейцарії не є обов'язковою. Дошкільні заклади Швейцарії (дитячі садки або дитячі школи) призначені для виховання дітей 4-6 років. 

Номер слайду 3

Крім державних існує багато приватних дошкільних закладів. Історично склалися дві концепції виховання дітей дошкільного віку: у німецькій частині країни концепція заснована на ідеях Ф. Фребеля, у романській – женевського напряму (Е. Клаперед, А. Фер ’ єр, Ж. Шаже ) та монтессорівського типу.

Номер слайду 4

Дошкільна освіта не є зовсім безкоштовною навіть в державних закладах. Державні дошкільні заклади працюють протягом п ’ яти днів на тиждень по кілька годин на день

Номер слайду 5

Приватні яслі та дитячі садки працюють гнучко – дітей можна залишати на обід та забирати ввечері. Дошкільних закладів з цілодобовим утримання маленьких дітей в Швейцарії немає.

Номер слайду 6

Методика навчання дітей дошкільного віку в Швейцарії відповідно до канонів педагогів-реформаторів - навчання в грі, а девіз - "не заважай": здібності дитини обов'язково проявляться самі, вихователь тільки повинен це помітити. 

Номер слайду 7

Математику і читання з листом у дитячих садках не вчать, зате багато ігор на свіжому повітрі, замість азбуки - повторення слів і пропозицій, пісеньок і віршів.

Номер слайду 8

У підсумку швейцарські дошколята, як правило, знають менше своїх російських однолітків, говорять в німецькомовних кантонах на швейцарському діалекті і німецькою мовою, краще розвинені фізично, без сколіозу, короткозорості і завжди з гарним настроєм.

Номер слайду 9

Установи дошкільної освіти та навчання у Швейцарії відвідують приблизно 154 000 дітей, 48,7% з яких дівчатка. Частка іноземних дітей склала 27,2%. Вихователями працюють 13600 чоловік, 86% яких - жінки.

Номер слайду 10

 У Швейцарії відкрито 4949 закладів дошкільного виховання, 301 з яких приватні.

Номер слайду 11

Гаслом дитячих закладів дошкільної освіти в Швейцарії можна було б обрати наступне гасло: здоров’я дитини понад усе! Головне завдання дитячих садків полягає в соціалізації дитини

Номер слайду 12

 В країні не дуже поширеною є практика відвідування дитиною садочку в дуже ранньому віці, дуже часто дитина починає відвідувати дитячий заклад лише у віці п’яти років.

Номер слайду 13

Значна частина вихователів в дитячих садках є чоловіками.

Номер слайду 14

Ось так виглядає швейцарський садочок

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
18 травня 2021
Переглядів
1745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку