Дослідження «Розробка й обґрунтування маршруту, що проходить через об’єкти Північної Америки, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО»

Про матеріал
Дослідження «Розробка й обґрунтування маршруту, що проходить через об’єкти Північної Америки, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО» Маршрут: Біосферний заповідник Ніагарський водоспад, Національний парк Гранд-Каньйон, Національний парк Карлсбадські печери, Біосферний заповідник метелика Монарх Маріпоса-Монарка. Всі вони віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження«Розробка й обґрунтування маршруту, що проходить через об’єкти Північної Америки, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО»Презентація Марини ПИВОВАРОВОЇ

Номер слайду 2

Маршрут: Біосферний заповідник Ніагарський водоспад, Національний парк Гранд-Каньйон,Національний парк Карлсбадські печери,Біосферний заповідник метелика Монарх Маріпоса-Монарка. Всі вони віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Маршрут розроблений за допомогою Google Maps

Номер слайду 6

Біосферний заповідник Ніагарський водоспад 27 жовтня 1981 р. його було включено до списку Світової спадшини ЮНЕСКО, а 26 вересня 1990 — до списку біосферних заповідників міжнародного значення. Ніага́рський водоспад — комплекс водоспадів на річці Ніагара, що відокремлює американський штат Нью-Йорк від канадської провінції Онтаріо.

Номер слайду 7

Національний парк Гранд-Каньйон Національний парк Гранд-Каньйон на сьогоднішній день є найвідомішим заповідником на південному заході Сполучених Штатів Америки і являє собою колосальну прірву площею в 4931 квадратних. кілометрів на плато Колорадо. Загальна довжина каньйону становить 446 км, максимальна глибина його сягає 1,83 км, а ширина в середньому варіюється від 8 до 29 км. Гранд-Каньйон отримав статус національного парку в 1919 році, а вже в 1979 році його включили в список об’єктів всесвітньої спадщини.

Номер слайду 8

Карлсбадські печери - національний парк заснований у першій половині ХХ ст. І в 1995 р. були включені в список об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Парк являє собою карстовий ландшафт, де виявлено понад 100 різноманітних печер. Історія печер налічує понад 250 мільйонів років, глибина деяких із них сягає трьохсот метрів.

Номер слайду 9

Біосферний резерв Маріпоса-Монаркає об’єктом Світової спадщини ЮНЕСКО(2008 р.) і є одним з провідних місць у Мексиці у сфері екотуризму. Метелики Монарх прибувають до Мексики щороку наприкінці жовтня і створюють свої «зимівлі» у верхівках дерев, високо в горах. У межах заповідника, метелики Монарх перебувають 5 місяців, огортаючи дерева в помаранчеві ковдри. Кожна така ковдра складається з тисяч метеликів і нагадує великий вулик.

Номер слайду 10

Світова́ спа́дщина ЮНЕСКО — видатні культурні та природні цінності, що вважаються надбанням усього людства. Ці цінності перелічені в Списку ЮНЕСКОСтатус об'єкта Світової спадщини дає такі переваги:· Додаткові гарантії збереження і цілісності унікальних природних і культурних комплексів.· Підвищує престиж територій і установ, які ними опікуються.· Сприяє популяризації включених у Список об'єктів і розвитку альтернативних видів природокористування (у першу чергу, екологічного туризму).· Забезпечує пріоритетність у залученні фінансових коштів для підтримки об'єктів Світової культурної і природної спадщини, у першу чергу, з Фонду Світової спадщини.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
5508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку