"Дотримання правил особистої гігієни"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про правила особистої гігієни та важливість їх дотримання в житті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дотримання правил особистої гігієни. Пятишкіна Людмила Іванівна,вчитель математики

Номер слайду 2

Пригадайте. Гігієна - розділ медицини, який вивчає вплив умов існування на здоров’я людини та розробляє заходи профілактики хвороб, зміцнення її здоров’я, поліпшення працездатності та збільшення тривалості життя. Особиста гігієна — це зведення правил, які допомагають підтримувати здоров’я, а також оберігають людину від хвороб, передчасної старості і смерті. Розділ науки гігієни, званої особистою гігієною, це правила про правильне харчування, розпорядок дня, психічний стан, догляд за собою, тощо. Особиста гігієна — це невід’ємна частина загальнолюдської культури. Дотримання правил особистої гігієни – це складова здорового способу життя.

Номер слайду 3

Правила особистої гігієни1. Умивайтеся вранці і ввечері, використовуйте засоби особистої гігієни - загальна назва речей, що використовуються для краси, або гігієни тіла людини. 2. Чистіть зуби не менше 3 хвилин, мінімум 2 рази на день. Ваша зубна щітка не повинна бути занадто м’якою.

Номер слайду 4

Засоби особистої гігієни

Номер слайду 5

3. Завжди мийте руки перед їжею, після прогулянки і туалету, контакту з тваринами, поїздки у громадському транспорті.4. Кожен повинен мати в особистому користуванні недоторканні для інших предмети (зубну щітку, рушник, мочалку, нижню білизну). Обов’язково потрібно утримувати в чистоті, теплі і сухості – ноги. Це захистить від простудних і грибкових захворювань. Не можна користуватися чужим взуттям. В громадських душових потрібно використовувати особисті гумові шльопанці.

Номер слайду 6

5. Для їжі користуйтеся тільки своїм посудом, не беріть брудних тарілок, ложок, чашок. Всі фрукти та овочі повинні добре митися під проточною водою. Не слід вживати в їжу несвіжі, з минулим терміном придатності продукти, щоб уникнути харчових отруєнь.6. Для пиття води використовуйте посуд або одноразові стаканчики. Не залишайте використані стаканчики, викидайте їх у відро для сміття.

Номер слайду 7

7. Слідкуйте за чистотою свого одягу, взуття.8. Не ходіть в одному і тому ж взутті на вулиці, в школі і вдома. На ньому збирається бруд і бактерії, що могуть негативно вплинути на ваше здоров’я. Вдома носіть м’яке домашнє взуття, для спортивних занять використовуйте спортивне взуття.

Номер слайду 8

9. Допомагайте рідним у домашньому прибиранні, вчителю і черговим у підтриманні порядку в класі, тощо. Провітрюйте приміщення за встановленими часовими нормами.10. Дотримуйтесь режиму дня! Бажано відрегулювати режими сну і прийому їжі, щоб це відбувалося по можливості в один і той же час. Це допоможе вашому організму запобігти розвитку порушень серцево-судинної системи і багатьох інших проблем. Сон повинен бути достатнім. Не рекомендується за дві години до сну вживати важку і жирну їжу.

Номер слайду 9

Джерелаhttp://pulyny.school.org.ua/news/10-52-24-08-04-2020/https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 E%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0_%D0%B3%D1%96%D0%B3%D1%96%D1%94%D0%BD%D0%B0https://mamovediya.com.ua/pravyla-osobystoyi-hihiyeny

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 січня 2022
Переглядів
3828
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку