Едгар Аллан По. Цікаві факти

Про матеріал
Вісім цікавих фактів про амереканського поета який започаткував детектив - Едгара Аллана По
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Едгара Аллана По

Номер слайду 2

1. Свої перші твори він підписував псевдонімом «Бостонец».

Номер слайду 3

2. Першою публікацією Едгара Аллана По був збірник віршів під назвою «Тамерлан та інші вірші». Книжка складалася з 40 сторінок. Всього було надруковано 50 примірників.

Номер слайду 4

3. Вірш «Ворон» зробив його відомим, але не зробив багатим. За нього він отримав лише 9 доларів. Едгар По розповідав, що це був виклик самому собі — написати вірш з 100 рядків, яке легко можна було б прочитати на одному диханні.

Номер слайду 5

4. Коли Едгару було 27 років, він одружився на своїй двоюрідній сестрі, Вірджинії Клем, якій через два місяці повинно було виповнитися 14 років. За сьогоднішніми мірками це може виглядати досить нестандартно, але в той час було в порядку речей, так як дівчаток в середньому видавали заміж років у п’ятнадцять.

Номер слайду 6

5. Деякі біографи вважають, що протягом перших двох років шлюбу пара вела себе більше як брат і сестра, ніж чоловік і дружина. Але одне можна стверджувати точно: їх відносини були справжньою любов’ю. На жаль, Вірджинії було всього 24 роки, коли вона померла від туберкульозу після довгих років боротьби з ним.

Номер слайду 7

6. «Повість про пригоди Артура Гордона Піма» — єдиний закінчений роман Едгара По. Більшість його робіт — короткі розповіді. Роман оповідає про моряків, потерпілих корабельну аварію і вимушених вбити і з’їсти одного з членів команди, людини по імені Річард Паркер.

Номер слайду 8

7. Книга не отримала великого визнання і він навіть сам називав її «дуже дурною книжкою». Але через 46 років після виходу цієї книги сталася схожа історія: корабель вирушив у плавання з Англії до Австралії, по дорозі затонув, а команда опинилася посеред океану в рятувальній шлюпці. І щоб вижити, вони вирішили вбити і з’їсти одного з своїх товаришів, і його звали Річард Паркер.

Номер слайду 9

8. Таємниця, що оточує його передчасну кончину. За тиждень до того, як Едгар По був знайдений на вулицях Балтімора, він виїхав з Вірджинії, щоб відправитися в Нью-Йорк. Йому треба було владнати справи перед новим одруженням (після смерті дружини він вирішив одружитися на подрузі дитинства). Едгара Аллана По знайшли на вулиці в коматозному стані 3 жовтня 1849 року і відвезли в лікарню. Однак допомогти йому вже не вдалося, і він помер, через 4 дні, не приходячи в свідомість. І ніхто так і не дізнався, які події передували цій трагедії. Але коли його знайшли, він був просто на себе не схожий — брудний, оброслий, з неживим згаслим поглядом. Одяг на ньому був явно не його, а чиєсь чуже — старе пальто, все в плямах, поношені черевики, старий солом’яний капелюх. Це було не схоже на нього, адже він завжди ретельно стежив за зовнішнім виглядом. До речі, і багажу при ньому не було. Точна причина смерті письменника досі невідома, і, ймовірно, ніколи не буде відома.

pptx
Додав(-ла)
Шуляк Світлана
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
1355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку