"Едуард Мане та його картини" презентація

Про матеріал
Презентація на тему "Едуард Мане та його картини". 9 клас. Опис картин: Бар «Фолі-Бержер», Залізниця, МУЗИКА В САДУ ТЮЇЛЬРІ.
Перегляд файлу

image

ЕДУАРД МАНЕ

ПРО НЬОГО  В ПАРИЖІ.

НАРОДИВСЯ 23 СІЧНЯ 1832 РОКУ

.

imageП сля повторної невдач вступити в Морську     школу    ,Мане         починає займатися живописом. Навчання, яке тривало б льше 6 рок в, проходить в майстерн Тома Кутюр, досить в домого художника-академ ста. Вчився  до 1856 року.

У 1863 роц Мане одружився на Сюзанн Леенхофф, роман з якою у нього тривав протягом 10 рок в.

ЕДУАРД МАНЕ

НАВЕСНІ 1883 МАНЕ АМПУТУВАЛИ ЛІВУ ПРО НЬОГО

НОГУ. ОПЕРАЦІЯ ПРОЙШЛА НЕВДАЛО І

ХУДОЖНИК ПОМЕР В 1883 РОЦІ 30 КВІТНЯ.

imageОсновним прийомом, в його творчост , залишаються ф гурн композиц ї та портрети. П д час н мецької облоги Парижа, в 1870 роц , художник стає артилеристом  знаходиться в рядах захисник в м ста.

У 1879 роц у Мане з’явилися гр зн ознаки атакс ї, при як й, внасл док ураження головного мозку, порушується координац я рух в. Трохи п зн ше в н вже не м г писати.

image


 

ТВОРЕЦЬ

ЕДУАРД МОНЕ

image

image

РОЗМІРИ

image

ВИСОТА

image

ШИРИНА

image

МАТЕРІАЛ

image

ЖАНР

ПОРТРЕТ

image

БАР «ФОЛІ-БЕРЖЕР»

imageдивно св тла  проста картина . На н й зображена молода д вчина , що сидить на краю огорож - реш тки  маленька д вчинка , за ґрати зазирала . Вони , можливо , сестри або ж д вчина гувернантка , гуляє з дитиною . У будь - якому випадку , дивляться вони в р зн боки - особи д вчинки не видно , д вчина ж дивиться прямо в обличчя глядачев , як н би в н т льки що покликав її ,  вона незадоволена тим , що її в д рвали в д книги . Можливо , в н й про любов . Бути може , про чар вн пригоди .

Бути може , про просту повсякденне життя або про захоплююч пригоди якогось знаменитого детектива . На руках у д вчини спить маленьке цуценя , книга в дкрита на середин . Варто в двести погляд в д картини -  здається , що д вчина знову повернулася до читання .

ЗАЛІЗНИЦЯ

imageД вчинка ж зайнята ншим. П дводячись навшпиньки, подаючись вперед, вона дивиться за огорожу, на зал зницю, де в клубах диму  пари прибуває поїзд. Бути може, їй хочеться в дправитися в подорож  знайти в ньому дивовижн пригоди  добрих друз в.

Бути може, вона н коли не їздила на поїзд пристрасно мр є про це - а може бути, навпаки, їздила  в ддається солодким спогадами. Руки її на прутах. Голова трохи нахилена - вперто, уважно. Те, що для її старшої подруги лише проста д йсн сть с ра, яку можна  потр бно пром няти на реальн сть книги, для неї самої - чудо, зачаровує казка, яка варта того, щоб заради неї нехтувати читанням.

ЗАЛІЗНИЦЯ


image

image

pdf
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку