Ефективне створення презентацій при оформленні науково – дослідницьких робіт

Про матеріал
В одній притчі говориться “Жив мудрець, який знав усе. Один чоловік захотів довести, що мудрець знає не все. Затиснувши в долонях метелика, він запитав: "Скажи, мудрець, який метелик у мене в руках: мертвий чи живий?" А сам думає: "Скаже живий – я її я його вб'ю, скаже мертвий – випущу". Мудрець, подумавши, відповів: "Усе в твоїх руках". В наших руках, щоб дитина відчувала себе коханою, потрібною, а головне успішною . Тому правильно сформована презентація, доповідь, підготовка, пошук та дослідження дають можливість самореалізації дитини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер - клас. Ефективне створення презентацій при оформленні науково – дослідницьких робіт. З досвіду роботи…Фучеджи Т. О.

Номер слайду 2

Покажіть свій настрій відповідною карткоюто ви готові до розв’язання серйозних задачсвідчить, що під час нашого майстер класу ви не тільки успішно впораєтеся з завданнями, а й виявите вміння творчо мислитищо ви готові до активної роботи у цю хвилину насторожені, але здатні до «перетворення»

Номер слайду 3

Дерево очікувань

Номер слайду 4

В одній притчі говориться “Жив мудрець, який знав усе. Один чоловік захотів довести, що мудрець знає не все. Затиснувши в долонях метелика, він запитав: "Скажи, мудрець, який метелик у мене в руках: мертвий чи живий?" А сам думає: "Скаже живий – я її я його вб'ю, скаже мертвий – випущу". Мудрець, подумавши, відповів: "Усе в твоїх руках". В наших руках, щоб дитина відчувала себе коханою, потрібною, а головне успішною . Тому правильно сформована презентація, доповідь, підготовка, пошук та дослідження дають можливість самореалізації дитини .

Номер слайду 5

План та завдання: Методи створення та оформлення презентацій. Колористика та дизайн презентаціїОформлення постерів науково – дослідницьких робіт. Створення постерів з підручного матеріалу. Практичне використання та презентація готових проектів

Номер слайду 6

1. Методи створення та оформлення презентацій. Створення якісної презентації складається з таких етапів:

Номер слайду 7

Існують такі загальні рекомендації щодо наповнення слайдів та оформлення презентацій. Кожен слайд має відображати одну думку. Заголовки мають бути короткими, привертати увагу аудиторії та узагальнювати головну думку. У заголовках слід використовувати великі й малі літери. Текст пояснень має бути коротким і складатися із простих речень. Усього на слайді мас бути не більш ніж 6-8 рядків тексту.

Номер слайду 8

6. Слайди мають бути не занадто яскравими.7. Фон має бути нейтральним, домінуючим має бути зміст слайду.8. Кількість блоків, що відображають графічні чи статистичні дані, має бути в межах 1-4.10. Підписи до ілюстрацій доцільно розміщувати знизу.9. Усі слайди презентації мають бути витримані в одному стилі.11. Для використаних цитат, графіків, зображень із зовнішніх джерел потрібно вказувати посилання.

Номер слайду 9

Дослідницька робота « Числа Фібоначчі»Приклади оформлення презентацій. Дослідницька робота “ Корисний та смачний мед ”

Номер слайду 10

2. Колористика та дизайн презентаціїКольорова гама в презентаціях однакова для всіх слайдів

Номер слайду 11

Приклади поєднання кольорів. Ефективне. Не ефективне

Номер слайду 12

Дизайн

Номер слайду 13

3. Оформлення постерів науково – дослідницьких робіт. Оформлення. На постері повинні бути відображені ключові ідеї проекту, результати та досягнення, він є презентацією виконаної роботи. Демонстрація повинна бути привабливою та інформативною. Робота повинна бути у простій та доступній формі для зацікавлених спостерігачів та членів журі. Зазвичай стенди або постери складаються з трьох частин у формі трюмо та ставляться на стіл.

Номер слайду 14

Стенд повинен бути наступних розмірів: Висота – 90см. Ширина – 90смта містити в собі такі розділи: Передумови та проблеми. Мета проекту. Гіпотеза. Матеріали та методологія. Хід роботи. Результати. Висновки. Практичне застосування

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

4. Створення постерів з підручного матеріалу

Номер слайду 18

Постер на паперіПостертрюмо. Масштаб та розмір слайду 85 см Х 60 см, ватман А1

Номер слайду 19

5. Практичне використання та презентація готових проектів Корисні поради:1. Гарна назва: Назва вашого постеру це той важливий елемент, що заволікає увагу спостерігачів. Гарна назва повинна просто та точно презентувати ваше дослідження та показувати у якій галузі воно велося.2. Робіть фотографії: Багато досліджень містять елементи що не можуть бути безпечно презентовані на конкурсі, але є важливою частиною проекту. 3. Організуйтесь: Переконайтеся у тому що ваш постер побудований логічно, послідовно та зручно для перегляду. Структура мусить бути такою аби будь-хто з першого погляду легко зміг знайти назву, абстракт, гіпотезу, результати та висновки. 4. Заволікайте увагу: Зробіть так аби ваш постер відрізнявся від інших. Використовуйте лаконічні, кольорові заголовки, діаграми та графіки для демонстрації вашого проекту. Особливу увагу приділіть ілюстраціям, графікам, таблицям аби переконатися що кожен з них має назву та пояснення про те що ілюструється. Зробіть так аби кожен зміг зрозуміти ілюстрації без додаткових пояснень.

Номер слайду 20

Практична частина. Підбери стиль. Розмісти інформацію на постері в правильному порядку. Презентуй роботу

pptx
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку