Екологічні проблеми Чорного моря.

Про матеріал
Екологічні проблеми Чорного моря . Додатковий матеріал для уроків екології .Наслідки людської діяльності на біорізноманіття і стан Чорного моря.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічні проблеми Чорного моря 

Номер слайду 2

Ми, діти майбутньго, запрошуемо тебе у подорож ……Цікаву та дивовижну ….) Ми познайомимо тебе зі справжнім скарбом , цей скарб – Чорне море!!

Номер слайду 3

Чорне море - внутрішнє море басейну Атлантичного океану.  Площа Чорного моря - 422 000 км . Чорне море - важливий район транспортних перевезень.

Номер слайду 4

1. Рейси танкерів, що забезпечують експорт нафти і нафтопродуктів з портів.2. Глибоководний газопровід «Блакитний потік».3. Контейнерні перевезення.4. Залізничні поромні переправи.5. Морські пасажирські перевезення. Морські перевезення по Чорному морю:

Номер слайду 5

Морські перевезення

Номер слайду 6

300 видів багатоклітинних зелених, бурих, краснихдонних водоростей - ссавців - 3 види, риб - 180 видів, ракоподібних - 500 видів, молюсків -200 видів, інші одноклітинні і безхребетні. Серед нешкідливих тварин зустрічаються і небезпечні для людини види: медузи Корнерот і Аурелія, Скорпена, Морський дракончик і Скат - хвостокол. Мешканці Чорного моря 

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

-Евтрофікація вод моря.-Забруднення вод нафтою і нафтопродуктами(це призводить до загибелі морських тварин, які потрапили в нафтові плями)-Масовий вилов риби(привів до радикальної перебудови екосистеми моря двічі, в результаті медузи заповнили екологічну нішу на 90%)-Забруднення вод моря відходами людської життєдіяльності.-Зміна складу флори і фауни водного світу з - за занесених в море чужорідних видів тварин(в Чорне море потрапили такі види, як молюск рапана і гребневик Mnemiopsis leidyi, що завдали значної шкоди місцевій екосистемі.)Екологічні проблеми Чорного моря 

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Подивіться на фотодокази і поміркуйте!!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Сміття у море  не кидай, її блакить оберігай!Прісну воду теж цінуй – і вчасно кран відремонтуй!Прийди до моря – не зітхай, на березі поприбирай!Показуй приклад всім достойний !Цінуй, люби , оберігай!Тоді розквітне, розсміється, наш милий, любий Рідний край!Сьогодні до нас прислухайтесь !Завтра – вже пізно буде !Заповіді для тебе!!

Номер слайду 19

Море  –  це скарб, даний нам природою, і наше спільне завдання його зберегти для наступних поколінь.

pptx
До підручника
Екологія (профільний рівень) 10 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
17 вересня 2021
Переглядів
1464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку