Екологічний проект "Сміття-руйнує життя"

Про матеріал
Проект зорієнтований на розуміння значення для здоров’я людини та навколишнього світу, дотримання сортування сміття, його кількість. Особливості цього проекту полягають у формуванні вміння знаходити та аналізувати інформацію щодо сортування сміття, яке діти та дорослі викидають щодня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Сміття-ускладнює життя»НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЕКТ

Номер слайду 2

За чисті води, за чисті ріки. Боротись будемо навіки15 листопада відзначається. Всесвітній день вторинної переробки сміття

Номер слайду 3

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКАПроект зорієнтований на розуміння значення для здоров’я людини та навколишнього світу, дотримання сортування сміття, його кількість. Особливості цього проекту полягають у формуванні вміння знаходити та аналізувати інформацію щодо сортування сміття, яке діти та дорослі викидають щодня. Реалізація проекту дозволяє навчити розпізнавати типи сміття. Усвідомлення переваг відсортованого сміття для життя кожної людини. Проект організовано для використання в навчальній і навчально-виховній роботі з дітьми молодшого шкільного віку. В ході реалізації проекту учні отримують навички сортування сміття,збереження нашої планети, навички та компетентності свідомої екологічної поведінки. Проект сприятиме популяризації сортування сміття. 

Номер слайду 4

Мета проектупривернути увагу учнів до побутових відходів; виявити джерела екологічних проблем, як наслідок неадекватних дій людей; формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ;залучення учнів до практичної діяльності з розв’язання проблем навколишнього середовища регіонального та міжнародного значення.

Номер слайду 5

Завдання проекту

Номер слайду 6

АКТУАЛЬНІСТЬ ПРОЕКТУ

Номер слайду 7

ЕТАПИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ

Номер слайду 8

Організаційно-підготовчий етап

Номер слайду 9

Конструкційний етап

Номер слайду 10

Практичний етап. Реалізація проекту І група Інформатори Підготовка інформації: загальні уявлення про сміття, від яких чинників залежить його кількість, на які з них можна вплинути, які звички дозволяють зменшити кількість сміття.вивчають питання «сортування сміття» та «переробка сміття», «вторинні відходи» * Проводять практичну роботу «Сортування сміття» проводять анкетування серед працівників школи.

Номер слайду 11

Реалізація проекту ІІ група Конструктори Виставка малюнків «Електронний робот сміттєїд»Проводять конструювання заводу для переробки вторинних відходів з використанням конструктора «Lego»

Номер слайду 12

ІІІ група. Дизайнери Збір інформації про матеріали,з яких можна виготовити поробки. Виготовлення поробок та «сміттєвих баків» для сортування сміття. Презентація поробок для учнів початкової ланки,оформлюють у вигляді стенду.

Номер слайду 13

ПРЕЗЕНТАЦІЙНИЙ ЕТАПГрупи представляють власні наробки

Номер слайду 14

ПІДСУМКОВИЙ ЕТАПЗагальна оцінка проекту включає аналіз значущості й актуальності обраної теми; коректність обраних методів опрацювання теми ; активність кожного учасника проекту; колективний характер рішень, що приймаються; характер спілкування і взаємодопомоги у групі; естетика оформлення результатів проекту

Номер слайду 15

ПІДСУМКОВИЙ ЕТАП6 кроків на шляху позбавлення від сміття:1)Підтримуйте чистоту! Відносьтеся дбайливо до рідного будинку, села, міста, краю!2)Беріть активну участь в програмах по прибиранню сміття, впорядкуванню і озелененню територій!3)Не допускайте спалювання сміття – бережіть своє здоров'я і здоров'я оточуючих!4)Почніть сортувати сміття – здайте в пункти прийому вторинної сировини, а саме: макулатуру, метал, поліетилен, стрейч, різновиди пластмасових виробів, пет-пляшки, алюмінієві баночки, склотару в асортименті, склобій (прозорий та кольоровий), ганчір’я!5)Добивайтеся зменшення об'єму сміття за рахунок стиснення і ущільнення пластикової, картонної тари й упаковки!6)Скорочуйте використання одноразової упаковки і посуду!Розробити разом з учнями пам'ятку, способи, якими кожна людина допоможе зменшити кількість сміття, полегшити його сортування.

Номер слайду 16

Екологічна казка «Врятуйте ліс»

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
1 березня 2020
Переглядів
7278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку