Електронний посібник з креслення ( презентация) частина 4

Про матеріал

•Розширення і поглиблення знань учнів, відповідає програмі дисципліни “Технічне креслення" , що вивчається при підготовці верстатників широкого профілю у професійно-технічних училищах машинобудівного напрямку . Доступність і простота викладеного матеріалу поряд з глибиною змісту забезпечать учням успішність в освоєнні методики вирішення завдань з усіх тем. В кінці деяких тем є питання для контролю знань учнів . Посібник може бути корисним викладачам, які працюють в училищах.

•Завдання: вчити працювати учнів з інформаційно-комунікаційними технологіям , які є додатковим засобом отримання необхідної інформації, досліджуючи проблему створення креслень з різних тем.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Геометричні побудови Розподіл прямої і кутів

Номер слайду 2

Види: Розподіл відрізка на 2 і 4 частини. Розподіл відрізка на n частин. Розподіл кута на 2 частини. Розподіл прямого кута на 3 частини

Номер слайду 3

Розподіл відрізка на 2 і 4 частини. З кінців відрізка А і В циркулем проводять дві дуги кола радіусом R, трохи більшим половини відрізка, до взаємного перетину в точках а і в. Через отримані точки а і в проведемо пряму, яка перетинає відрізок АВ у точці С, що ділить відрізок на дві рівні частини. Проробивши подібні побудови для відрізків АС і СВ, отримаємо точки D і F. Точки С, D і F ділять відрізок АВ на чотири рівні частини.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Розподіл відрізка на n частиг. Нехай відрізок АВ потрібно розділити на 9 рівних частин. Для цього з будь-якого кінця відрізка (з точки А) проведемо під гострим кутом до відрізка пряму лінію, на якій від точки А вимірювальним циркулем відкладаємо 9-ть рівних відрізків довільній величини. Крапку 9 з'єднуємо з точкою В (кінцем даного відрізка) прямій. З точок 1, 2, ... 8 проведемо ряд прямих паралельних прямий 9А, які перетинаючи відрізок АВ розділять його на 9 рівних частин.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Розподіл кута на 2 частини. Для того щоб розділити кут АВС навпіл потрібно провести бісектрису з вершини кута. Побудова бісектриси виконується в такій послідовності: З вершини кута проводять дугу кола довільного радіуса r до перетину зі сторонами кута в точках D і F; З отриманих точок проводять дві дуги радіусом R, величина якого більше половини довжини дуги DF, до взаємного перетину в точці К; Пряма проходить через вершину В і точку К - бісектриса даного кута тобто ділить кут на дві рівні частини.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Розподіл прямого кута на 3 частини Розподіл прямого кута АВС на три рівні частини виконується в наступній послідовності: З вершини кута проводять дугу кола довільного радіуса R до перетину зі сторонами кута в точках D і F; З отриманих точок проводять дві дуги тим же радіусом R, до взаємного перетину з дугою DF в точках К і М; Точки К і М з'єднують з вершиною В прямими, які розділять кут АВС на три рівні частини.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
10 липня 2019
Переглядів
1702
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку