ЕЛЕКТРОННИЙ ЖУРНАЛ ОБЛІКУ УСПІШНОСТІ СТУДЕНТІВ З WEB–ДОСТУПОМ

Про матеріал
Сучасний темп розвитку суспільства надзвичайно високий. Інформаційні технології мають сьогодні пріоритетне значення в усіх сферах діяльності й визначають розвиток суспільства завтрашнього дня. У галузі освіти ці технології знаходять застосування в багатьох напрямках діяльності, зокрема, оновлюється зміст освіти, започатковується дистанційне навчання, впроваджуються нові форми спілкування: Web-месседжери, відео-конференції, участь у роботі Інтернет-форумів та інше. Одним з засобів реалізації інформаційних технологій є створення діючого веб-сайту навчального закладу у мережі Інтернет.
Перегляд файлу

ЕЛЕКТРОННИЙ ЖУРНАЛ ОБЛІКУ УСПІШНОСТІ СТУДЕНТІВ З WEB–ДОСТУПОМ

 

Перекрест Тетяна Вікторівна, учитель інформатики, спеціаліст ІІ категорії.

Комунальний заклад «Харківський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою "Правоохоронець"» Харківської обласної ради

 

 

Сучасний темп розвитку суспільства надзвичайно високий. Інформаційні технології мають сьогодні пріоритетне значення в усіх сферах діяльності й визначають розвиток суспільства завтрашнього дня. У галузі освіти ці технології знаходять застосування в багатьох напрямках діяльності, зокрема, оновлюється зміст освіти, започатковується дистанційне навчання, впроваджуються нові форми спілкування: Web-месседжери, відео-конференції, участь у роботі Інтернет-форумів та інше.

Одним з засобів реалізації інформаційних технологій є створення діючого веб-сайту навчального закладу у мережі Інтернет. Веб-сайт повинен мати різні інформаційні наповнення модулів, блоків і може реалізуватися різними методами.

Сучасний навчальний заклад поряд з основним призначенням – навчати студентів повинен бути осередком інформації, важливої для громади, батьків, учнів, педагогів та школярів. З розвитком глобальної мережі Інтернет ми отримали необмежені можливості підтримувати тісну взаємодію викладачів коледжу з батьками студентів та громадкістью, представити себе, свій колектив та його досягнення далеко за межами свого регіону. WEB-технології дають можливість широко надавати інформацію про навчальний заклад, розвиток освіти та науки, надавати інформацію про побут та життя студенів коледжу. Завдяки розвитку Інтернет технологій можна навчатись, переймати досвід інших навчальних закладів України для покращення якості освітніх послуг. Перед сучасним навчальним закладом постала вимога сьогодення – мати досконалий веб-ресурс, який наддасть змогу презентувати навчальний заклад, розмістити свої напрацювання, новини, створити засіб спілкування з батьками та студентами у мережі Інтернет.

Взаємодія з батьками студентів - один з важливих напрямів діяльності освітньої установи. Батьки, як основні замовники освітніх послуг мають право брати участь в організації освітнього процесу. Для підвищення ефективності взаємодії велике значення має зворотний зв'язок коледжу з сім'ями студентів. Як правило, він здійснюється через батьківські збори, відкриті покази безпосередньо освітньої діяльності, зокрема, «Дні відкритих дверей», Інтернет-спілкування, творчі звіти об'єднань, анкетування, бесіди та ін. Професійна організувавши зворотний зв'язок з батьками, колектив викладачів зможе оцінити ефективність не лише роботи із студентами, взаємодії з батьками, але і діяльності коледжу в цілому.

Щоб навчально-виховний процес був побудований на педагогічно обґрунтованому виборі програм, засобів, форм, методів навчання і з урахуванням соціального замовлення батьків, схильностей і індивідуальних особливостей студентів, необхідно було організувати спільну колективно-творчу діяльність педагогів, студентів і батьків, в процесі якої можна було б з'ясувати і скоректувати відношення усіх суб'єктів освітнього процесу до студентського життя.

Інформація, що виставляється на сайті повинна допомогти класним керівникам і викладачам, а також встановити тісніший зв'язок в роботі із студентами і батьками з метою коригування заходів, а також планування роботи з батьками студентів. Головним завданням було надати батькам інформаційну підтримку.

Таким чином визначені завдання при побудові сайту, які коротко можна викласти як створення механізмів "Зворотного зв'язку" між коледжем і батьками за результатами атестації, а також різним питанням життєдіяльності.

Одним з напрямів роботи класного керівника — це ведення «журналу класного керівника». У цьому журналі повинні знаходиться індивідуальні записи про студентів. Для того, щоб виконати закон України «Про захист персональних даних» було вирішено особисті дані студентів, їх поточні та атестаційні оцінки, помістити в базу даних доступ до якої має тільки класний керівник, а здійснювати перегляд батьки, що зареєстровані на сайті та мають доступ до записів конкретного студента.

 

Рисунок  - Форма для ведення бази даних

При написанні проекту сайту було використане програмне забезпечення для створення макету сайту Adobe Photoshop, розглянутий програмний модуль Денвер, візуальний редактор Macromedia Dreamweaver.

Сайт з локального хостингу був перенесений у мережу Інтернет на безкоштовний хостинг від компанії Hostinger. Була проведена SEO-оптимізація сайту для його просування у Інтернеті.

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1 Эд Титтел, Джефф Ноубл HTML, XHTML и CSS, 7-е издание = HTML, XHTML & CSS For Dummies, 7th Edition. - М.: «Диалектика», 2011.

2 Стивен Шафер HTML, XHTML и CSS. Библия пользователя, 5-е издание - HTML, XHTML, and CSS Bible, 5th Edition. - М.: «Диалектика», 2010.

3 Энди Бадд, Камерон Молл, Саймон Коллизон CSS: профессиональное применение Web-стандартов = CSS Mastery: Advanced Web Standards Solutions. М.: «Вильямс», 2008.

4 Кристофер Шмитт. CSS. Рецепты программирования = CSS. Cookbook. - СПб.: БХВ-Петербург, 2007.

5 Эрик А. Мейер. CSS-каскадные таблицы стилей: подробное руководство = Cascading Style Sheets: The definitive Guide. - М.: Символ, 2006.

6 Котеров Д., Костарев А., "PHP5 в подлиннике"

7 https://ru.wordpress.org/ - дистрибутив CMS WordPress, інструкції, плагіни.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
9 лютого 2021
Переглядів
604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку