Есе "Роль постаті В. О. Сухомлинського у становленні мене як вчителя"

Про матеріал

Василь Сухомлинський, видатний педагог, публіцист і письменник, залишив нам, вчителям, безцінну творчу спадщину. На його творах виросло не одне молоде покоління. Для вчителів він є взірцем для наслідування, бездонним джерелом людяності, добра, любові.

Перегляд файлу

Що було найголовніше в моєму житті?

Без вагань відповідаю: любов до дітей.

 В.О. Сухомлинський

      Неможливо бути вчителем і не любити дітей . Кожного разу заходячи в клас уважно придивляюся до кожного учня, намагаюся знайти позитивні риси . Розумію, що від уміння вчителя своєчасно їх помітити, допомогти дитині відчути впевненість у своїх силах, надати своєчасну підтримку, створити сприятливі умови, щоб дитина відчула свою неповторність, свій талант залежить майбутнє життя дитини , її навчання, її успіхи.  Пошук нової системи спілкування та співпраці з учнями, альтернативної структури уроків, яка відповідала б особливостям  дітей  й задовольняла їх потреби , формувала життєві компетентності   .

          Як дороговказом у своїй роботі керуюся практичними здобутками

В. Сухомлинського. Вважаю, що початкова школа має бути школою мислення, фундаментом творчих і розумових сил  учнів . Дитина тут має бути передусім мислячим активним здобувачем знань, допитливим шукачем істини, мандрівником у світ пізнання. Василь Сухомлинський писав: «Турбота про здоров’я це найважливіша праця вихователя. Від життєдіяльності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя,світогляд, розумовий розвиток, міцність знань ,віра у власні сили...»     Здоров'я людини-це найбільша цінність суспільства, найперша необхідна умова успішного розвитку, навчання,  праці, добробуту, створення сім'ї.  Тому намагаюся створювати такі умови для навчання дітей у школі, щоб не було місця стресовим ситуаціям,  раціонально організований повноцінний руховий режим. Намагаюся зробити все, що залежить від вчителя для створення сприятливого мікроклімату.    

 

Людмила Литвинчук

Класний керівник 3-А класу                     

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
26 жовтня 2018
Переглядів
1184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку