Естафети на урок фізичної культури

Про матеріал
Використання естафет на уроці сприяє прагненню дитини вдосконалювати свої фізичні якості, рухові вміння, впливає на підвищення їх рухової активності, стан здоров'я.
Перегляд файлу

Естафети на урок фізичної культури

1. Команди шикуються в колони по одному перед лінією старту. На відстані 15 м від лінії старту перед кожною із команд знаходяться картки з буквами «ОЛІМП» (лежать у роздріб). За сигналом перший учасник біжить до обруча, бере картку з першою буквою слова, повертається до лінії старту і сам стає у кінець колони. Перемагає команда, що першою зібрала з карток «ОЛІМП».

2. Зараз гра на спритність. Грають по одній дівчині від кожної команди. В середині кола розкидані зірочки. Хто перший і хто більше збере зірочок, той і переміг.

3. Грають по одному хлопцю від кожної команди. В середині кола розкидані зірочки. Хто перший і хто більше збере зірочок, той і переміг.

4. Команди шикуються за лінією старту в дві колони. За свистком гравці починають бігти, затиснувши м’яч між колінами, оббігаючи фішки, тим самим шляхом повертаються назад, передаючи естафету наступному гравцеві своєї команди.

5. «Обведи» Дві команди шикуються в колони по одному. На відстані ( 5-10-15 ) метрів розташовуються кеглі. Направляючим видаються м’ячі. За сигналом направляючі виконують ведення м’яча і обводять кеглі. Повертаються до своєї колони і легким пасом віддають естафету наступному учаснику, а направляючі стають в кінець колони. Наступні гравці повторюють дії направляючих. Естафета вважається закінченою, коли направляючі знову займають перші положення в колоні. Звернути увагу: якщо учасник збиває кеглю, то спочатку він ставить її на місце, і лише тоді продовжує естафету.

6. «Віддай і сідай» Дві команди шикуються в колони по одному. Направляючі гравці знаходяться на відстані 3- 4 м від команди обличчям до них. В руках м’ячі. За сигналом направляючі віддають передачу двома руками зверху гравцю, який стоїть в колоні перший. Той, в свою чергу віддає назад м’яч таким самим чином і присідає. Капітани віддають передачу наступним гравцям таким самим чином. Естафета вважається закінченою, коли капітани отримують передачу від останнього гравця в колоні. Звернути увагу: техніка передачі м’яча двома руками зверху.

7. «Не втрать» Дві команди шикуються в колони по одному. У направляючих в руках тенісні ракетки та м’ячики. За сигналом направляючі, набиваючи тенісні м’ячики, пересуваються вперед обходять фішку і повертаються до своєї команди. Передають ракетку та м’ячик наступному гравцеві і стають в кінець колони. Наступні гравці виконують теж саме. Естафета вважається закінченою, коли останній гравець поверне направляючому ракетку та м’ячик. Звернути увагу: щоб гравці, рухаючись, постійно набивали тенісний м’ячик.

8. «Кеглі» Дві команди шикуються в колони по одному. Навпроти кожної команди на відстані 10-15м від лінії старту ложать обруч. За командою капітани з кеглями (по одній в руці) добігають до своїх обручів, ставлять кеглі, повертаються назад, торкаються витягнутої руки гравця, який стоїть попереду, і стають у кінець своєї колони. Наступні гравці підбігають до кеглів, забирають їх, передають наступним гравцям і т.д. виграє команда, яка раніше закінчила естафету. Звернути увагу: якщо поставлена кегля в обручі впала, треба спочатку її підняти і поставити на місце, а потім продовжувати біг.

9. «Біг з обручем» Гравці шикуються в колону по одному за загальною лінією старту. Проти кожної  колони на відстані 16м встановлюють стійку для повороту. У кожного направляючого в колоні гімнастичний обруч. По сигналу направляючий вибігає вперед, оббігає поворотну стійку і повертається в свою команду. За стартовою лінією він надіває обруч на чергового гравця і тепер вони двоє, знаходячись в обручі, біжать. Потім таким же чином до них приєднуються третій, четвертий гравці. Виграє команда, учасники якої скоріше виконують завдання. Звернути увагу: щоб обруч надівався на наступного гравця тільки за лінією старту.

10. «Альпіністи» Дві команди шикуються в колони по одному. Однією рукою кожен учасник команди тримається за довгу мотузку (скакалку). За сигналом «альпіністи», тримаючись однією рукою за мотузку, усією командою біжать до фішки, яка знаходиться на відстані 10-15м, оббігають її, повертаються усі гуртом назад і стають усі гуртом назад. Естафета вважається закінченою, коли усі гравці вишикуються в колону. Звернути увагу: ніхто не має права відірватися від мотузки (скакалки).

11. «Ланцюжок» Дві команди шикуються в колони по одному. На відстані 5-7м від колони розташовані фішки. За сигналом гравці № 1 оббігають фішку і повертаються до своєї команди. Беруть за руку гравця № 2 і вже разом оббігають фішку. Повертаються, беруть за руку гравця № 3 і втрьох оббігають фішку. Естафета вважається закінченою, коли вся команда оббіжить фішку і стане в колону на своє місце. Звернути увагу: щоб команди, оббігаючи фішку, не розривали руки, тим самим порушуючи цілісність ланцюжка.

12. « Стрибки в мішках» Учасники естафети шикуються на лінії старту. Після сигналу перший член команди залазить в мішок по пояс і стрибками рухається до фінішу і назад, де передає мішок наступному учаснику. Виграє команда, яка першою виконала поставлене завдання всім складом.

 

doc
Додано
25 грудня 2021
Переглядів
4471
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку