Етнічна меншина Громадянська освіта

Про матеріал
Додаток до уроку Громадянська освіти практичне заняття до теми "Етнічна меншина "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етнічна меншина. Вчитель : Франовська Юлія Юріївна

Номер слайду 2

Що таке етнічні меншини? ЕТНІ́ЧНІ МЕНШИ́НИ – різновид людської спільноти, група населення певної держави, що має спільні походження (дійсне чи уявне), культурні або фізичні характеристики, систему поглядів і зразків поведінки.

Номер слайду 3

Поряд з терміном «етнічна меншина» часто використовують термін «національна меншина». В Законі України «Про національні меншини» (прийнятому 25 червня 1992 р.) зазначено, що до національних меншин належать групи громадян України, які не є українцями за походженням, виявляють почуття національного самоусвідомлення та спільності між собою.

Номер слайду 4

На жаль, у міжнародному праві єдиного поняття етнічної меншини досі не вироблено. В різних країнах його вживають у різних значеннях.

Номер слайду 5

У деяких країнах під етнічними меншинами розуміють усі народи, крім найчисленнішого, в інших — лише іммігрантські групи на відміну від корінних етносів. У деяких мусульманських державах під національними меншинами розуміють усіх, хто не сповідує державну релігію.

Номер слайду 6

Види меншин. Расові або етнічні меншини. Гендерні та сексуальні меншини. Вікові меншини. Меншини людей з вадами здоров'я

Номер слайду 7

Згідно з типологією Ф. Гекманна, меншини виокремлюють за 3-ма базовими ознаками: походженням (шляхи формування), структурно-соціональним становищем у суспільстві, політичними орієнтаціями. Вони можуть бути 5-ти типів: національними, регіональними, емігрантними, колоніальними, нові національні меншини.

Номер слайду 8

Вимоги всіх національних меншин здебільшого зосереджуються навколо задоволення національно-культурних потреб — матеріального забезпечення розвитку національних культур, у тому числі функціонування національної преси та культурно-освітніх закладів.

Номер слайду 9

Базові ознаки етнічних меншин– спільні походження, мова, релігія, культура, ціннісні орієнтації, почуття й поведінка у довкіллі, що формують сфери духовного життя та психологічна сутність людей і виявляються у їхній взаємодії.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
6695
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку