"Фартух для кухні своїми руками". Презентація

Про матеріал
Дана робота є основною частиною уроку. Дан повний інструктаж до виконання роботи із схемами та малюнками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

фартух для кухні своїми руками

Номер слайду 2

Однією з найбільш корисних речей на кухні можна назвати фартух. Його не обов’язково купувати : процес самостійного пошиття цієї кухонного прилад-дя не займе багато часу. Основне призначення фартуха полягає в забезпече-нні захисту одягу від плям у процесі готування та виконання інших домашніх справ. У багатьох народів ця річ, окрім практичної, виконує ще і декоративну функцію. Носіння фартухів було особливо модною кілька років тому — за часів молодості наших бабусь. Потім фартухи майже зникли зі списку повсякденного одягу, але зараз вони знову повертають свої позиції. Популярність цієї речі пояснюється тим, що вона виконує і утилітарне, а й естетичне призначення. Ошатний фартух здатний підняти настрій; втомлені господині, глянувши на його красивий дизайн, з особливим запалом беруться за виконання домашніх справ.

Номер слайду 3

Вибір матеріалу З якої тканини можна зшити фартух? Для найбільш простий скла-довою предмета домашнього одягу, призначеного для носіння на кухні, вибрати підходящий матеріал не так просто — слід враху-вати кілька моментів. На кухні господині більшу частину часу проводять за приготува-нням їжі. Цей процес супроводжується контактом одягу з продук-тами і забрудненнями, щоб уникнути появи плям на повсякденних речах використовують фартух. Цю кухонну приналежність доведе-ться регулярно прати, багато плями з працею піддаються виведе-нню, тому тканина для пошиття слід вибирати зносостійку, з якою легко видаляти забруднення, і здатну витримувати агресивний вплив порошків. Для пошиття кухонних фартухів кращим рішенням стануть лляні та бавовняні тканини. Текстильні вироби з цих матеріалів практичні і виглядають привабливо.

Номер слайду 4

Порада:  вибираючи тканину для фартуха, переконайтеся, що її оборотна сторона не буде фарбуватися — залишати фарбувальних слідів на основний одязі. При виборі забарвлення орієнтуйтеся на індивідуальні переваги, певні рамки відсутні. Хороша ідея — підібрати колір матеріалу для фартуха з урахуванням його сполучуваності з обробкою приміщення (схожих тонів або, навпаки, контрастні). Забруднення на однотонних фартухах, як правило, більше кидаються в очі, а отже, навіть більш забруднене кольоровий ділянку кухонних одягу буде виглядати охайнішим однотонного. Незалежно від того, яку фарбу ви виберете, не нехтуйте регулярної пранням фартуха. Тканини темніших тонів приховають забруднення, але виглядають вони похмуро, а справи по дому в такому костюмі будуть сприйматися, як обов’язок. Не варто керуватися тільки міркуваннями практичності: естетична складова, здатна подарувати гарний настрій, також важлива.

Номер слайду 5

Створення викрійки Створення викрійки виконується в кілька простих кроків: зняття розмірів (довжини і ширини фартуха і нагрудника, напівобхват талії, довжини зав’язок); підготовки ескізу майбутньої речі;  промальовування креслення у відповідності з розмірами або копіювання відповідної моделі з журналів, присвячених шиттю;  перенесення креслення на матеріал (при цьому враховуються всі припуски, необхідні для швів, для максимально ефективної витрати тканини);  розкрою матеріалу.

Номер слайду 6

Викрійки фартухів для кухні своїми руками

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Хід роботи Викройку накласти на тканину. Обмальовуємо великі детали викройки, промальвуємо витачки, припуски на шви та підрубку. Перед розкроєм обов’язково перевірити правильність розташування деталей — напрамок дольових ниток, малюнок, наявність всіх частин виробу та позначок.

Номер слайду 10

Начинаємо шити з витачок. Тканину скласти по лінії середини витачок лицевої сторони вовнутрь, Стачати, починаючи від верхнього зрізу, міцно зав’язати нитки. Витачки прасувати до середини фартуха.

Номер слайду 11

Пришиваємо накладний карман. Припуск по верхньому зрізу прасувати на тильну сторону,підгорнувши двічі на ширину 1.5 см і підгорнути до ширини 1 см.. Зашити верхній зріз на відстані 1 см. На лицевій стороні кармана нашити мереживо ниткамиу колір мережива.

Номер слайду 12

Пояс скласти навпіл, лицевою стороною, припуски на шви підігнути та попрасувати.

Номер слайду 13

Пояс скласти лицевою стороною внутрь. Края поясу стачати і зрізати припуски до 0.5 см, на краях строчок припуски зрізати по діагоналі не доходя до шва 0,2 см.

Номер слайду 14

Післе пошиття випрати та випрасувати.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Боярчук Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 серпня 2019
Переглядів
13217
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку