Фізична підготовка танцюриста

Про матеріал
Це вправи, які є допоміжними для танців. Вони розвивають витривалість, силу, швидкість, гнучкість і координацію рухів, дозволяють уберегти і зміцнити здоров'я і головне - вчать володіти своїм тілом.
Перегляд файлу

Фізична підготовка танцюриста.

Фізична підготовка танцюриста має на увазі під собою фізичні навантаження різної спрямованості. Це вправи, які є допоміжними для танців. Вони розвивають витривалість, силу, швидкість, гнучкість і координацію рухів, дозволяють уберегти і зміцнити здоров'я і головне - вчать володіти своїм тілом.

Витривалість - це здатність здійснювати роботу заданого характеру протягом тривалого часу, здатність боротися з втомою. Витривалість танцюриста залежить від досконалості його техніки, вміння виконувати рухи вільно,без зайвих енергетичних витрат, а також від рівня розвитку швидкості, сили, вольових якостей.

Регулярне виконання силових вправ покращує кровообіг в м'язах, збільшує енергетичний запас і покращує нервово-м'язову координацію, що дозволяє ефективно використовувати м'язову силу в танці.

Сильні м'язи спини, черевного преса і рук дозволяють показувати правильні і красиві лінії, тримати своє тіло в статиці і динаміці в просторових і часових умовах. Без сильних і тренованих ніг неможливо показати гарний,  «потужний» танець.

Гнучкість - це здатність виконувати рухи з великою амплітудою, вона тісно пов'язана з абсолютним діапазоном руху в суглобі або ряді суглобів. Гнучкість залежить від еластичності м'язів і зв'язок.

Координації рухів – це узгодженість в роботі м'язів різних груп. Навіщо потрібна ця узгодженість? Вона дає точність, відповідність, здатність правильно дозувати силу, спрямованість, швидкість і відстань рухів.

«Для розвитку сили, пластики, витривалості, танцюристу необхідні щоденні тренування. У дні, вільні від занять в ансамблі, займайтесь  вдома.  Ще дуже важливо вміти розслабляти м'язи після тренування: гарячий душ, масаж, легка розтяжка, здоровий сон!» - з повагою, керівник ансамблю Терземан Ірина Валеріївна.

Ефективні вправи, які дозволяють зміцнити тіло:

 

 

 

 

 

doc
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку