Цілі:
Формування ключових компетентностей:
*саморозвитку й самоосвіти – створення проблемних ситуацій, уміння знаходити нові рішення;
*інформаційної - розуміння та усвідомлення отриманої інформації, вміння робити висновки та узагальнення, складання опорних схем;
Формування предметних компетентностей : формувати знання про фізичні властивості кислот, їхню поширеність в природі та використання, вплив на довкілля і здоров´я людини, розвивати хімічну мову, виховувати інтерес до вивчення хімії
Обладнання : мультимедійний проектор, ноутбук, таблиця «Основні класи неорганічних сполук», «Розчинність кислот, основ і солей у воді», яблуко, лимон, квашена капуста, апельсин, малинове вареня, йогурт, морква, помідори
Тип уроку : вивчення нового матеріалу