Фізика завжди вважалася одним з важких предметів: вивчення якихось явищ, заучування назв, визначень, одиниць вимірювання фізичних величин, формули, знаходження зв'язків між явищами, тощо..
Якщо займатися тільки цим , стає нудно. Необхідно весь час звертатися до життєвого досвіду учнів: чому лід товщий на відкритих ділянках, чому небо блакитне, кран з якого вода тече, тощо..
М'ясо для приготування других страв повинно містити мало вологи, звідти випливає, що м'ясо повино бути охолодженим, мати кімнатну температуру. Починати смажити м'ясо слід на дуже гарячій сковороді з невеликою кількістю жиру або рослинного масла. Щоб соки залишились всередині, поверхневий натяг рідини треба збільшити. Сіль зменшує поверхневий натяг, а цукор збільшує. М'ясо солити не рекомендується, а може обсипати цукровою пудрою. При зіткненні з гарячою сковородою ( або гарячим маслом) цукрова пудра карамелізуется, утворюючи золотисто — коричневу гарну скориночку. Тепер сік не вийде на сковороду. Гаряче масло ( якщо не додавати цукрової пудри ) буде закупорювати отвори в м'ясі ( холодне масло дозволить вийти сокам ). Поверхня м'яса, стикаючись з гарячою сковородою, нагрівається сильніше, ніж внутрішні шари. Тепловий обмін мимовільно завжди протікає від гарячого тіла до холодного ( другий закон термодинаміки ), отже, соки будуть переміщатися в центр шматка м'яса і залишатися всередині біфштекса. Солити біфштекс потрібно незадовго до готовності страви