Презентація "Імпровізація за 5 хвилин. Чи є край у Всесвіту?"

Про матеріал

•Замислюючись над будовою Всесвіту, давні учені вважали, що Сонце, Місяць і тисячі небесних тіл прикріплені до небесної тверді. Вона обертається навколо Землі, що є центром Всесвіту. Декілька століть тому було зроблено два відкриття, що змінили уявлення людей про будову Всесвіту.

•Чи знаємо ми, для чого людина досліджує Всесвіт? Невже тільки для того, щоб стежити за погодою,виконувати послуги телефонного і телевізійного зв'язку та вивчення природних ресурсів Землі?

•«Шумим, вселенной досаждаем.

•Ей замыслы мешаем воплощать.

•Себя порой не понимаем,

•Мешая ей себя понять».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи є край у Всесвіту? Імпровізація за 5 хвилин Розробка викладача фізики О.П. Анциферової Західно-Дніпровський центр пофесійно-технічної освіти.

Номер слайду 2

Зоряне небо! Чи є людина, яка не дивувалася його красотою й таємністю? Безмежжя Всесвіту й холодний блиск зірок, Краса туманностей й могуть чорних дірок, Супутники й незлічені планети, Пульсари, астероїди, комети, Їх загадковість манить й спокушає, Над думами учених владу має, Бо космос – наше джерело законів, Не знаючи його – живем без перепонів, Але Земля – піщинка у пустелі, Й єдине місце людської оселі, І вивчення простору нам не зашкодить, Бо світ наш у космос незвіданий входить

Номер слайду 3

Давні греки назвали Всесвіт “космосом”, що означає - прикраса Що ж таке Всесвіт? Це весь безмежний простір і все те, що його заповнює:небесні тіла ( зірки, планети, метеорити, комети тощо). Сьогодні відомо, що неозброєним оком на всій небесній сфері можна побачити близько 6000 об’єктів.

Номер слайду 4

Всесвіт нескінчений, загадковий, не вивчений Замислюючись над будовою Всесвіту, давні учені вважали, що Сонце, Місяць і тисячі небесних тіл прикріплені до небесної тверді. Вона обертається навколо Землі, що є центром Всесвіту. Декілька століть тому було зроблено два відкриття, що змінили уявлення людей про будову Всесвіту

Номер слайду 5

Що може бути найкрасивішим за небосхил, за яким невідоме? Чи знаємо ми, для чого людина досліджує Всесвіт? Невже тільки для того, щоб стежити за погодою,виконувати послуги телефонного і телевізійного зв’язку та вивчення природних ресурсів Землі? «Шумим, вселенной досаждаем. Ей замыслы мешаем воплощать. Себя порой не понимаем, Мешая ей себя понять».

Номер слайду 6

Небо підкорилося людині Що відчував Ю.О. Гагарін,перша людина, яка побачила нашу Землю з висоти відкритого космосу. Чи відчував хвилювання перед Величчю Всесвіту О.П.Леонов?

Номер слайду 7

Місяць – далекий і близький Американські астронавти на космічному кораблі Аполлон 11” першими висадилися безпосередньо на поверхню Місяця

Номер слайду 8

Дослідження космосу не припиняється Учені NASA зробили дійсний космічний прорив. За допомогою телескопа Хаббла вони зуміли розглядіти галактики, про існування яких тільки здогадувалися. На знімку галактика, відстань до якої13,2 міліардів світлових років. А ,що далі

Номер слайду 9

Машина часу Учені кажуть, що на коло земній орбіті знаходиться машина часу. Тому, що все, що ми бачимо сьогодні, відбувалося міліарди років тому: стикання галактик, народження нових. Багато ми з них бачимо, називаючи – сузір’ями. Бачимо світло, і саме це є головним інтересом учених. Але скільки б телескопи не вглядалися в небо, ніхто не може відповісти, де край у Всесвіту? Уявіть собі коло на площині. Всередині кола рухається точка з постійною швидкістю. Точка відбивається кордону кола і змінює напрямок свого руху. Аналогічно рухаються фотони реліктового випромінювання. Так, що світло до нас долітає, та ми бачимо відбиті світи.

Номер слайду 10

Ось він – безмежний Всесвіт

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
1214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку