ФІЗИКА В ЖИТТІ СУЧАСНОЇ ЛЮДИНИ

Про матеріал
ФІЗИКА В ЖИТТІ СУЧАСНОЇ ЛЮДИНИ Презентація з фізики для учнів дев'ятих класів на тему: Фізика в житті сучасної людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІЗИКА В ЖИТТІ СУЧАСНОЇ ЛЮДИНИ

Номер слайду 2

Мета: показати на прикладі винаходів як розвивається світ в залежності від розвитку фізики. План: Фізика у житті. Кулькова ручка у житті людини. Камера та фізика. Вплив фізики на сучасні навушники. Будильник і фізика. Допомога пару в нашому житті.

Номер слайду 3

Фізика у житті сучаної людини присутня повсюди. Вона так чи інакше керує нашим повсякденним життям. Дослідження в області електромагнетизму призвели до появи телефонів і пізніше смартфонів.

Номер слайду 4

Кулькова ручка. Незалежно від того, знаходитесь ви на робочому місці чи в школі, кулькова ручка – ваша зброя. Якби фізики там не було, ви не змогли б писати кульковою ручкою на папері. У цьому випадку в гру входить поняття гравітації. Коли ваша ручка рухається по папері, кулька обертається, і сила тяжіння змушує чорнило опускатися на поверхню кулі, з якої вона переноситься на папір.

Номер слайду 5

Об’єктив камери. Феномен “селфі” охопив людей усіх вікових груп. Ви розважаєте себе, роблячи фотографії. Об’єктив, який використовується в камері, працює за принципом оптики. Набір опуклих лінз забезпечує камері отримання зображення поза камерою.

Номер слайду 6

Навушники. Коли ви втомлюєтеся від роботи чи навчання, прослуховування музики стає вам в нагоді. Поняття магнетизму та звукових хвиль стосується ваших навушників. Коли ви підключаєте навушники до електричного джерела, магніт у навушниках створює електромагнітне поле, що в кінцевому підсумку призводить до звукових хвиль.

Номер слайду 7

Будильник. Дзвінок будильника допомагає вам прокидатися вранці відповідно до вашого розкладу. Дзвінок – це те, що ви не можете побачити, але можете почути чи відчути. Фізика вивчає походження, поширення та властивості звуку. 

Номер слайду 8

Паровози і пароплави. Саме завдяки фізиці людство поставило собі на службу силу пари. Поява парових машин, а разом з ними паровозів і пароплавів, дало потужний поштовх до промислової революції. Завдяки приборканій силі пари, люди отримали можливість використовувати на заводах і фабриках механізми, які не тільки полегшують працю, а й в сотні разів підвищують її продуктивність.

Номер слайду 9

Можна без перебільшення сказати, що знання, здобуті фізиками за час розвитку науки, присутні в будь-якій області людської діяльності. У наш час ця наука активно розвивається. Відкриття продовжують змінювати життя людей. Висновок

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мамедова Галина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Розробки уроків
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
2357
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку