Фонетика. Орфографія

Про матеріал
Презентація з української мови для практичного відпрацювання основних правил з фонетики та орфографії, для учнів 5 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фонетика та орфографія Мальцева І. В. , учитель української мови та літератури

Номер слайду 2

Сполучення букв йо, ьо Завдання уроку: навчитися правильно писати слова зі сполученнями ьо, йо; - знаходити вивчені орфограми у словах; - виправляти помилки на вивчені правила; - будувати речення зі словами, які містять сполуки йо, ьо; - зрозуміти символічне значення кожної квіточки в українському вінку.

Номер слайду 3

Логопедична хвилинка Чарівна корова різнокольорова В зелений гайок йде по молоко. Йде по молоко синеньким льонком, Синеньким льонком – кольоровиком, Світлою дібровою різнокольоровою. Молоко приносить, щоб не плакав Йосип.

Номер слайду 4

Інтелектуальна розминка (відгадай загадки)

Номер слайду 5

Психогімнастика

Номер слайду 6

Робота з картками Картка №1. 1. Запишіть слова, вставивши сполучення йо, ьо. З одним зі слів складіть речення. Сьомий, льон, майор, бульйон, бойовий, синього, трьох, майонез, льодовик, йогурт, дзьобик. Картка №2 2. Запишіть слова у дві колонки: у першу зі сполученням йо, у другу – з ьо. Бульйон, Льон, йогурт, дзьоб, Йосип, сьомий, майонез, синього, войовничий. трьох.

Номер слайду 7

ЗРАЗОК: бій – бойовий. Поле, тінь, край, гай, воля, колір, вояк.

Номер слайду 8

Склади прислів’я 1Де 2рос 7кі 14трош 2ча 4по 5ві 1Дів 4си 3туть 5ньо 12хлі 6ноч 8а 10руб 3там- 6о 9лош 10ки, 15ки. 9па 11кам- 13ки 7ку, 8во 11там 13ба 12по 14йоч 15ку.

Номер слайду 9

Орфографічна п’ятихвилинка (виправити помилки) Створив Український народ і зберіг для поколінь чарівний звичай плести вінок, і зелинів у ному хрещатий барвінок. Віночьок служив не тільки окрасою голови дівчини, він був “знахарем душі”, бо в нйому є чаклунська сила, щьо і боль знімає, і волосся береже.

Номер слайду 10

Де ростуть синьоокі волошки, там хліба трошки. 2. Дівчатам – по віночку, а парубкам - по кийочку.

Номер слайду 11

Домашнє завдання 1) вивчити правила 2) виконати вправу з підручника 3) підготувати виступ від імені букв й та ь

Номер слайду 12

ppt
Додано
31 березня 2020
Переглядів
1022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку