Формувальне оцінювання

Про матеріал
ЕСЕ на тему «Чим корисне формувальне оцінювання для моїх учнів» (із власної практики).
Перегляд файлу

ЕСЕ на тему «Чим корисне формувальне оцінювання для моїх учнів» (із власної практики).

Формувальне оцінювання – це оцінювання під час навчання і «для навчання».

На мою думку, НУШ зумовлює нас переглянути освітні підходи до оцінювання навчальних досягнень учнів, які на даний час є проблемою №1. Стандартні тести і перевірні роботи, які здебільшого зосереджені на тому, чого не знають чи не вміють робити учні, відходять у минуле. На перший план виходять методи і форми оцінювання, які зосереджуються на протилежному – що знають і що вміють робити школярі.

Використовуючи вербальне оцінювання, я помітила, що між учнями зникає психологічна конкуренція. Немає порівнянь хто виконав краще, а хто – гірше. Формувальне оцінювання допомагає стимулювати окремо кожного учня та реагувати на індивідуальний поступ саме цієї дитини. Підтримуючи кожного вихованця, я даю зрозуміти, що всіх поважаю, за всіх радію та тішуся успіхам кожного, при цьому не порівнюючи з іншою дитиною.

Тісніший зв'язок став і з батьками. Вони розуміють над чим потрібно працювати їхнім дітям і як допомогти своїй дитині, скерувавши її у правильне русло.

Я вважаю, що нове оцінювання змінює як вчителя, учня так і батьків. Ми разом починаємо дивитися по-новому на навчання своїх маленьких школярів і відносини між учнями, батьками та вчителем стають теплішими і відвертішими.

Тому це є правильний крок у майбутнє. Який дає можливість краще дивитися на НУШ. А маленьким НУШЕНЯТАМ вірити у свої сили.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
8 червня 2022
Переглядів
311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку