Фотоквест до Міжнародного дня Рідної мови

Про матеріал
Пропоную Вам ідею для проведення фотоквесту до Дня рідної мови . Він підійде для учнів 5-9 класів. Фотоквест містить 8 цікавих завдань. Можна проводити і у форматі он-лайн. Фотоквест – це маса позитиву, корисної інформації та використання творчого потенціалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фотоквест до Міжнародного дня Рідної мови. Комунальний заклад «Харківська санаторна школа №11» харківської обласної ради

Номер слайду 2

Завдання №1 Визначте найбільш уживану літеру в українській мові, на яку починається найбільша кількість слів. Викласти її з підручних засобів і сфотографувати.

Номер слайду 3

Завдання №2 Визначте слово, яке має найбільшу кількість синонімів (вказати кількість ) в українській мові. Сфотографуйте його.

Номер слайду 4

Завдання №3 Сфотографуватися з портретом письменника, якому у лютому 2021 року виповниться 150 років від дня народження.

Номер слайду 5

Завдання №4 Знайти і сфотографувати зменшувано-пестливе слово в гімні України.

Номер слайду 6

Завдання №5 Сфотографуватися з письменником (портретом), який мав 99 псевдонімів.

Номер слайду 7

Завдання №6 Сфотографуйте предмет, про який говориться в тексті. З давніх-давен наші бабусі та прабабусі вишивали українські ______________. Цей процес увінчувався особливим таїнством, бо наші предки ніколи не сідали вишивати хворі або з поганим настроєм. Вони віддавали нитці всю свою любов, позитивні емоції, світлі думки, заряджаючи тканину на добре служіння людям. Часто вишиті _____________ називали оберегом родини, їх вішали над іконами, це був невід'ємний атрибут на різноманітних святах та народних гуляннях, ним зустрічали родичів та гостей.

Номер слайду 8

Завдання №7 Розташуйте слова за частинами мови та сфотографуйте вислів, який утворився. Визначте його автора. Тебе, заговори, побачив, я, щоб. {21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Дієслово наказового способу. Сполучник. Займенник І особи. Займенник ІІ особи однини Р. В. Дієслово

Номер слайду 9

Завдання №8 Створіть оригінальну фотографію вашого класного колективу в національному стилі.

pptx
Додано
5 січня
Переглядів
185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку