Фрагмент заняття мистецької студії Тема «Дивовижна крапка»

Про матеріал
Мистецтво володіє різноманітністю жанрів і видів, що відповідає багатству і різномаїттю життя. Суттєвим показником розвитку естетичних ставлень школярів є сформованість їхніх естетичних почуттів. Працюючи над розвитком творчих здібностей потрібно вміло керувати емоціями школярів, формувати їх смаки, потреби, вміння самому створювати прекрасне.Працюючи в напрямку естетичного виховання дітей виникла необхідність створити так звану студію "Веселка". В студії займаються чотири групи: це наші актори, юні художники, танцювальна група і ляльковий театр "Метелик".Заняття студії проводяться після уроків раз в тиждень (кожна група має свій день).Пропонуємо Фрагмент заняття мистецької студії Тема «Дивовижна крапка»
Перегляд файлу

Фрагмент заняття мистецької студії

Тема «Дивовижна крапка»

І. Доброго дня. Привітайтеся будь-ласка до наших гостей, посміхніться одне одному. Ви готові до заняття? Молодці.

Сьогодні ми постараємось завершити наші роботи ;над якими ми почали працювати на минулих заняттях. У нас є дві групи, які будуть виконувати різні види діяльності: малювати, ліпити і клеїти.

Тему заняття я повідомлю трошки пізніше, після того як ми звернемо увагу на фотокопії художніх картин, (відкриваю відеоряд картин).

Скажіть ,що незвичайного ви помітили в цих роботах?

Так. ці роботи виконані в крапковій манері. За допомогою дрібних крапок чи мазками створені ці картини без жодних ліній.

Художники назвали цю техніку пуантилізмом, пуант по французьки  - крапка. А художників ,які працюють в цій манері називають імпресіоністами.

Сьогодні ми попробуємо попрацювати в цій манері.

Ви створили той чудові роботи, але тут немає однієї деталі. Якої .ми зараз дізнаємось. Відгадайте загадку.(загадка про веселку)

Молодці. А хто пам'ятає які кольори веселки?

Добре, (демонструю відеоряд малюнків веселки)

А тепер приступаємо до роботи. Група, яка малює, буде за допомогою

паличок з ваткою заповнювати ці білі смужки кольорами веселки (показую)

інша група, за допомогою пластиліну і кольорового паперу буде виготовляти кульки і приліплювати до своїх робіт (показую). Вам зрозуміле завдання?

Що ж,починайте,(Діти,під спокійну музику працюють),

ІІ. Аналіз робіт. Огляд .  Прибирання робочих місць. Завдання на

наступне заняття.


 

docx
Додано
10 квітня 2019
Переглядів
689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку