Фрактали в природі. Частина ІІ

Про матеріал
Показати дітям, що світ навколо нас функціонує як одна цілісна система. Фрактальність властива всій живій і неживій природі, у тому числі і тілу людини, як частині матеріального світу. Знання про фрактальність природи дають можливість людині краще зрозуміти природу і себе та використовувати ці знання з користю для себе.
Перегляд файлу

image


 

Фракталами пронизане все навколо. Вивчення фрактальності світу відкриває перед людиною новий, інший рівень просторової геометрії. Можна припустити, що цей рівень не останній і не найскладніший. 

По суті весь наш Всесвіт – великий фрактал.

image


image

image


image

image 

 

—  У природі відомо понад 3500 різновидів коралів


image

image

image

image

image

image


imageimageкрові.

—  Загальна довжина кровоносних судин у людському організмі складає 96 000 кілометрів, що в 2 рази перевищує довжину екватора, яка складає 40 075 км!

—  В організмі людини

близько   72 км нервів.

—  А загальна довжина кишківника перевищує довжину тіла людини у 4-5 разів!

 

image

пептидів.

 

 

 

Первинна структура молекули являє собою довгий ланцюг з амінокислотних залишків. Уже на цьому рівні можна поспостерігати фрактальність будови. Амінокислоти – це органічні сполуки, які притаманні всім живим організмам. Вони як цеглинки, приймають участь у побудові важливих біологічно активних речовин.

.

image


image

image

image

image


image

Весь світ живої і неживої природи підкоряється одним закономірностям: від розвитку колоній бактерій до розподілення небесних тіл у космічному просторі. Це розуміння дозволяє людині побачити більш цілісну картину світу, відкрити взаємозв’язок розрізнених, здавалося б об’єктів, зрозуміти причинно-наслідкові зв’язки.

 

 

Комплексним повинен бути підхід і до здоров’я людини. Вузька спеціалізація лікарів часто не дозволяє лікувати людину як єдиний організм. Людина має складну будову: те, що видиме оку, – тіло й невидима звичайним зором енергетична його конструкція.

Знаючи свою енергетичну конструкцію, її взаємозв’язки з тілом, ми зможемо знайти цілісний підхід до профілактики і лікування хвороб, розкрити невикористаний потенціал. Простий приклад: відомий усім ефект «плацебо» – сила віри самої людини. Іншими словами, просто перемкнувши увагу з негативу на думки про одужання, людина змінює налаштування свого організму.

image«Сила думки – це своєрідний

поштовх до реалізації визначеної людиною програми, наслідки якої відображаються

на її духовному і фізичному здоров’ї».

 

image

—  Фрактал організовує світ навколо нас. Молекула ДНК (або РНК у вірусів) несе у собі код – програму, згідно з якою відбувається розвиток і функціонування живого організму. Одна маленька молекула задає складне розмаїття форм і життєдіяльності! При цьому одна лише клітина, за властивістю голограми, містить інформацію про весь організм в цілому.

—  Все функціонує як єдина програма. А наявність програми передбачає наявність програміста.

 

 

Ще зовсім нещодавно вважалося, що «людина» – лише фізичне тіло. Тепер багато вчених погоджуються, що людина – це набагато складніша система. Просто помістити людину в таблицю біологічних видів було недостатньо, оскільки цим обмежується процес самопізнання. Споконвічні знання дозволяють говорити про людину  як про духовну істоту. Пізнання духовної природи відкриває прекрасні можливості для кожної людини і для суспільства в цілому.

        

          Дякую за увагу. 

   З повагою Юлія Бабич.

 

pdf
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
27 липня 2023
Переглядів
270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку