Франція у 20―30-ті рр. ХХ ст.

Про матеріал
Франція у 20―30-ті рр. ХХ століття. Становище після Першої світової війни. Соціально-економічний та політичний розвиток.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Франція20―30-ті рр. ХХ ст.

Номер слайду 2

Становище країни після І світової війни

Номер слайду 3

Передумови економічного розвитку Франції:Індустріалізація економічно відсталих пд. районів Франції, що не були окуповані:•розвиток промисловості;•розбудова електростанцій, військових підприємств;•розширення сільськогосподарського виробництва; • виникнення нових індустріальних районів: Центральний, Південний, Південно-Західний;нових підприємств— Рено, Ситроен.

Номер слайду 4

Соціально-економічний розвиток країни у 20-30 роки. Відновлення демократіїЗростаюча політична стабільність французького суспільства. ОСНОВА:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Недолік: Франція — держава-рантьє (держава, що існує за рахунок одержання прибутків від надання капіталу в борг під високі відсотки або від цінних паперів). У 1929 р. прибутки від цінних паперів майже в три рази перевищували прибутки від промисловості.

Номер слайду 7

Економічна криза 1930-1936 рр. Ознаки:•Найсильніше постраждали легка промисловість і сільське господарство (на 10 %). •Зросли інфляція і державний дефіцит. •Збільшилося безробіття.

Номер слайду 8

Період кризи - 9 урядів почергово очолювали. А. Тардьє П. Лаваль

Номер слайду 9

Дирижизм - методи боротьби з кризою, які будувались на використанні як класичних ліберальних, так і кейнсіанських заходів.

Номер слайду 10

” Кейнсіанство ”Автор економічної теорії ” Загальна теорія зайнятості, відсотків і грошей ” ( 1936 р.) - Джон Кейнс Сутність економічної теорії Д. Кейнса1. Держава повинна втручатись у сферу економіки,соціальних відносин, а не обмежувати свої повноваження підтримування суспільного порядку та законності.2. Активна соціальна політика, захист інтересів трудящих, найманих робітників вигідні як державі, так і підприємцям.3. Держава спрямовує зусилля на підвищення рівня прибутків населення

Номер слайду 11

{616 DA210-FB5 B-4158-B5 E0-FEB733 F419 BA} Політична боротьба лівих і правих сил Ліві сили(Лівий блок) Праві сили (Національний блок)

Номер слайду 12

{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5} Ліві сили (Лівий блок)Соціалістична партія Франції, яка будувала свою діяльність на соціально-демократичній основі й закликала до проведення соціальних реформ. Всезагальна конференція праці - найбільша профспілкова організація, яка мала неабиякий вплив на робітничий рух країни.

Номер слайду 13

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Праві сили (Національний блок)“Французька солідарність”“Молоді патріоти”“Аксьон Франсез”(Французька дія) та ін. - екстресістські праві організації, які ратували за авторитаризм в політиці “міцної руки”. За характером діяльності та ідеологією - близькі до фашизму, виступали проти засилля іноземців у франції, проповідували антисемізм, створювали власні бойові групи

Номер слайду 14

Народний фронт. Об’єднання широких мас трудящих проти фашизму для захисту прав робітників і проведення широких соціальних реформ Причини створення. Економічна криза в країніРізке падіння рівня життя населення. Підйом фашистського руху в Німеччині та Італії

Номер слайду 15

Програма Народного фронту

Номер слайду 16

Відпустки, що оплачуються, дали можливість простим громадянам можливість насолоджуватися відпочинком

Номер слайду 17

Результати:

Номер слайду 18

Роботу виконав Берегун Віктор

pptx
Додано
14 березня 2021
Переглядів
5142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку