Фрукти і ягоди в косметології. Косметичні засоби на грядках

Про матеріал
Презентація на тему "Фрукти і ягоди в косметології. Косметичні засоби на грядках" до курсу Технології 10-11 клас, за модулем "Краса та здоров'я". В презентації представлено використання фруктів, ягід та овочів для приготування масок у догляді за обличчям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Часто жінки, вірячи красивим словам рекламних слоганів, абсолютно забувають, що крім фабричних масок є ще і натуральні - з фруктів і ягід. Тим часом, косметологи підтверджують, що такі маски дуже корисні - вони живлять, очищають, освіжають і тонізують шкіру. Тому просто безрозсудно не користуватись тим, що дарує нам природа - особливо літом. Найпростіший варіант маски - розмазати м`якоть по шкірі і залишити на обличчі на деякий час, а потім акуратно зняти ватяним тампоном, змоченим в чаї, відварі трав або простій воді. В середньому маску тримають 15-20 хвилин, але стежте за тим, щоб вона не засохла у вас на обличчі. Кислоти, що містяться в ягодах і фруктах, можуть викликати подразнення, тому, щоб понизити їх дію, можна додати в кашку, одержану з м`якоті, яєчний жовток (якщо у вас суха шкіра) або білок (якщо у вас жирна шкіра).

Номер слайду 3

Для приготування маски можна використовувати майже будь-які фрукти і ягоди - залежно від типу шкіри і того, якого ефекту ви хочете досягти. Абрикос Дія: Знімає запалення, заспокоює, живить, виводить токсини, а також сприяє регенерації клітин. Як використовувати: Очищені від шкірки абрикоси розтерти до стану кашки і додати кисле молоко в пропорції 1:1.

Номер слайду 4

Банан Дія: Живить і тонізує Змішати одержану з банана кашку з 1 чайною ложкою соку лимона (ідеально для жирної шкіри) Розтерти банан, додати ложку молока і перемішати. Брусниця, вишня і смородина Дія: Звужують пори і освіжають Як використовувати Жменю ягід розтерти до стану кашки і додати небагато картопляної або вівсяної муки (1 частина муки на 5 частин ягід) Півсклянки ягоди вичавити до отримання соку і змішати з медом (1:1).

Номер слайду 5

Виноград Дія: Розгладжує, освіжає і тонізує Як використовувати: Узяти декілька виноградин, розрізати і натерти соком обличчя Крім того в косметології широко Застосовують олію виноградних кісточок Аґрус Дія: Освіжає, живить і тонізує Як використовувати: Марлеву маску просочити соком аґрусу накласти на обличчя.

Номер слайду 6

Полуниця Дія: Зволожує, освіжає, очищає, живить, сприяє видаленню пігментних плям і ластовиння Як використовувати Розтерті до стану кашки ягоди нанести на обличчя (якщо у вас дуже суха шкіра, то в маску слід додати живильний крем) Розтерти жменю ягід і залити настоєм чайного гриба, через декілька годин злити рідину і нанести маску на обличчя (ідеально для жирної шкіри). Розтерти півжмені ягід, додати ложку сиру або сметани і нанести на обличчя на 10-15 хвилин (ідеально для сухої шкіри). Маска з полуниці для сухої шкіри Для приготування цієї маски візьми 1 яєчний жовток, 1 ст. ложку полуничного соку (обов’язково натурального – відіжми ягідки власноруч!) і, якщо у тебе шкіра лущитися, для пом’якшення додай 1 ст. ложку оливкової олії. Змішай всі інгредієнти і нанеси масу на шкіру на 15 хвилин. Змий теплою водою і дай шкірі самостійно висохнути, не витираючи вологу....

Номер слайду 7

Лимон Дія: Звужує пори, вибілює, освіжає. Як використовувати: Збити яєчний білок і додати одну ложку лимонного соку, суміш, що вийшла, нанести на обличчя. За умови регулярного використання лимонів для зовнішнього нанесення можна не тільки очистити пори від часточок бруду, але й усунути шкідливі бактерії, які призводять до проблем зі шкірою.

Номер слайду 8

Малина Дія: Звужує пори, живить, уповільнює старіння і підвищує тонус.  Як використовувати: Півстакана ягід вичавити до отримання соку, видалити м`якоть, додати в 2-3 ложки свіжого молока, перемішати, просочити масою, що вийшла, марлю і накласти маску на обличчя. Малинові маски для обличчя вбережуть ніжну шкіру від шкідливих сонячних променів. Такі маски не тільки захистять, але й зроблять шкіру ніжною і бархатистою.

Номер слайду 9

Ківі - цікавий екзотичний фрукт, своїм смаком нагадує і полуницю, і агрус, і суницю, і навіть диню та ананас. Він насичений вітаміном С, який так важливий для здоров'я організму а зовнішнього вигляду. Але, крім цього, ківі, звичайно ж, містить безліч інших корисних елементів (вітамін А і Е, калій, фосфор, магній, вітаміни групи В, залізо, цинк, марганець та ін.), Що сприятливо впливають на шкіру, внаслідок чого багато виробників косметики додають екстракт ківі до складу своєї продукції. На жаль, при всій своїй користі, ківі є сильним алергеном, тому не всім підходить, слід попередньо зробити пробу на згині ліктя з внутрішньої сторони.

Номер слайду 10

Обліпиха Дія: Живить, тонізує, сприяє звуженню пор Як використовувати: Заздалегідь свіжі чи заморожені ягоди облити кип`ятком і розтерти, додати сметану в пропорції 1:1. Маска з обліпихи з медом: - зволожує; - відлущує; - знімає запалення; оновлює - - клітини; заспокоює; - розслабляє

Номер слайду 11

Персик Дія: Розгладжує і пом`якшує Як використовувати: Зняти шкірку, розтерти м`якоть і нанести на обличчя Корисні властивості цього фрукта надають благотворну дію на шкіру завдяки величезній кількості активних компонентів і корисних речовин: вітамін Е - уповільнює старіння шкіри, розгладжує зморшки, має ліфтинговий ефект, попереджає набряк повік; вітамін А - очищає шкіру від висипань, виводить шкідливі речовини через пори, бореться з сухістю і старінням; вітамін В - виявляє легку відбілюючу дію; жирні кислоти (олеїнова, стеаринова) - живлять дерму, усувають сухість, мають відлущуючий ефект і омолоджувальні властивостями; вітамін С - є антиоксидантом, надає шкірі еластичність і пружність; калій - зволожує шкіру; каротин - додає шкірі сяючий вигляд; вітамін B9 - захищає від негативних впливів навколишнього середовища; кремній - відновлює пошкоджену структуру тканин після мікротравм і запалень; вітамін Р - усуває ламкість судин

Номер слайду 12

Черешня Дія: Звужує пори, тонізує, освіжає Як використовувати Розтерти м`якоть і додати оливкове масло (чайна ложка на жменю ягід) Розтерти м`якоть і додати лимонний сік (ідеально для жирної, пористої шкіри) До основних властивостей масок для обличчя з черешні можна віднести: Забезпечення шкірі повноцінного харчування та насичення її безліччю корисних речовин; Інтенсивне омолодження клітин шкіри; Ефективне усунення ознак втоми і старіння, в тому числі і повне розгладжування дрібних зморшок, Усунення подразнень, запальних процесів, прищів і вугрових висипань, а також запобігання їх появи; Надання вираженого протизапального ефекту; Очищення епідермісу від різних забруднень, при цьому маски роблять дуже м’яку дію; Освітлення шрамів, дрібних рубців, пігментних плям, надмірної засмаги.

Номер слайду 13

Диня Щоб зовнішній вигляд шкіри радував кожен день, обов'язково варто влітку звернути увагу на стиглу диню. Її корисні складові вирівняють шкіру і додадуть їй м'якість і пружність, колір обличчя покращиться, а клітини зможуть насититися киснем. Застосовуємо м'якоть дині в якості маски при запаленнях на шкірі, сухість, пігментних плямах і веснянках, блідій і жовтуватому кольорі шкіри.

Номер слайду 14

Груша У боротьбі за красу корисно використовувати і грушу, яка не тільки допомагає травленню зсередини, але і покращує колір обличчя зовні. Для цього грушеве пюре в пропорціях 1:1 потрібно змішати зі сметаною і нанести на обличчя на 15 хвилин, після чого змити теплою водою.

Номер слайду 15

Яблуко Дія: Зволожує і тонізує. Як використовувати Зварити яблуко в молоці, запекти, потім (після того, як яблуко трохи охолоне!) нанести кашку, що вийшла, на обличчя. Очищене яблуко розтерти і змішати з натертою на дрібній тертушці морквою в пропорції 1:1. Чудовий поживний ефект також має маска з яблук і сметани. Яблуко трьох і змішуємо з 1 столовою ложкою сметани. Тримаємо близько 20 хвилин.  Яблука здатні нормалізувати обмін речовин, заліковувати мікротріщини і прибирати запалення на шкірі. Яблучні маски очищають шкіру і видаляють з неї омертвілі клітини, тому що містяться в них органічні кислоти ніжно відлущують все зайве з її верхнього шару. Це своєрідний легкий пілінг.

Номер слайду 16

Маски з овочів. Почнемо "екскурсію по присадибній ділянці" з овочів. Кожен з нас, мабуть, пам'ятає фрагменти зі старих фільмів і казок, де, збираючись на бал модниці натирають щоки буряком. Так от буряк гарний не тільки для надання рум'янцю, в його соку містяться дуже корисні для шкіри речовини, які тонізують, живлять і зволожують епідерміс (верхній шар шкіри). Тільки використовувати цей народний засіб найкраще ввечері, тобто, коли не потрібно виходити на вулицю, оскільки сік буряка забарвлює шкіру і "рум'яною" можна проходити кілька годин. Простіше за все взяти тонкий шматочок свіжого буряка, і протерти ним обличчя і шию, не сильно натискаючи на шкіру.

Номер слайду 17

Інше джерело краси з грядки - це огірок і про це знає, напевно, кожен. Адже навіть з екранів телевізорів на нас дивляться потішні мордочки в огіркових масках. І дійсно, щоб зняти сліди втоми з очей потрібно покласти по свіжому огіркового кружечка на закриті очі і витримати близько 10 хвилин. Гарний і свіжий огірковий сік, який використовують як лосьйон для обличчя. При бажанні можна піти далі і самостійно зробити з огірка натуральний ополіскувач для волосся і тіла. Для цього потрібно тоненькими кільцями нарізати 3-4 огірка середніх розмірів і залити гарячою водою. Після того, як вода охолоне до кімнатної температури, рідину зливають і використовують для обполіскувань. Ця процедура чудово тонізує і освіжає.

Номер слайду 18

Наступний овоч краси - картопля, настільки звичний нам як гарнір, що і в голову не приходить використовувати його якось інакше. Однак важливо знати, що в бульбах картоплі багато вуглеводів, калію, фосфору і заліза. Він благотворно впливає на процеси обміну речовин, виводячи з організму зайву рідину і солі. Але, щоб стати красивою не варто зловживати ним в плані продукту харчування, оскільки калорійність цього овочу досить висока і може згубно вплинути на фігуру. Свіжою картоплею (кашкою або шматочком) протирають шкіру для позбавлення від пігментних плям та очищення шкіри. Картопля благотворно впливає на чутливу і уражену шкіру, її використовують навіть при несильних опіках, як заспокійливий засіб.

Номер слайду 19

Омолоджуючі маски з авокадо уповільнюють процес старіння шкіри, допомагають позбутися від зморшок, підтягують контур обличчя, успішно усувають вугровий висип і камедони (чорні точки). Особливо корисні домашні процедури для зволоження і поліпшення стану сухої шкіри обличчя, що лущиться. Але також є рецепти масок з авокадо для жирної та комбінованої шкіри, до складу яких входять оливкова олія, яєчний білок, сік лимона або алое, рідкий мед. Масляниста м'якоть плоду авокадо в складі масок допомагає освіжити і заспокоїти роздратовану шкіру, захистити від шкідливих зовнішніх факторів. Навіть якщо у вас чиста, гладка, що не запалена шкіра обличчя, то для профілактики холодової алергії і захисту особи від морозу застосовуйте цей засіб в зимові місяці.

Номер слайду 20

Морква багата бета-каротином і є природним джерелом вітаміну А, який має безліч переваг для шкіри. Багата антиоксидантами – антиоксиданти уповільнюють процес старіння шкіри Підтримує вологість шкіри Сприяє процесу відновлення клітин шкіри Ефективний при лікуванні прищів – сприяє загоєнню ран і прищів, а також відновленню шкіри. Антисептик – зміцнює імунну систему і запобігає інфекції. До тертої моркви можна додавати: мед, оливкову олію, лимон, сметану, сир або мелену вівсяну крупу

Номер слайду 21

Декілька порад: Для отримання помітного ефекту маски потрібно використовувати регулярно, але не частіше, ніж 4 рази на тиждень. Зберігати готову суміш не рекомендується - краще зробити нову прямо перед використанням.  Маски наносять тільки на добре очищену і зволожену шкіру (ідеальний варіант - після ванни або сауни). Консистенцію маски можна легко змінити за рахунок додаткових інгредієнтів: щоб зробити суміш густішою, потрібно додати борошно або крохмаль, щоб  зробити її рідшою - розбавити молоком. Увага: перед нанесенням маски не забудьте перевірити її дію на невеликій ділянці шкіри - нанесіть невелику кількість суміші на зап`ястя і почекайте хвилин 20. Тільки в тому випадку, якщо ви не виявили ніяких помітних реакцій, маску можна використовувати.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Кучмук Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Щербак Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Помігуєв Олександр
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 квітня 2021
Переглядів
4593
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку