Існує легенда, що напій так названий із-за того, що в перше цей мікс був приготовлений з алкоголю різних кольорів - схожий на пір'я півнячого хвоста.
Ще одна версія походження цього слова зовсім не пов'язана з хвостами будь-яких птахів - воно пішло від французького Coguetier.
Так називається рюмка для яйця, в якому один француз подавав змішані напої своїм відвідувачам.
В друкуванні в перше ця назва була згадана в 1806 році в Нью-Йорку в одному з довідкових видавництв. Однак яким би не було походження назви, сама традиція і талант змішувати коктейлі має далеко глибинну історію.
Археологи виявили в Південній Америці залишки гарбуза віком більше семи тисяч років, який використовувався в якості ємкості для змішування напоїв.
Фруктово-ягідні коктейлі - відноситься до тонізуючих та прохолодних напоїв. Ці коктейлі є довгими змішаними напоями об'ємом більше 150 мл, які характеризуються освіжаючим впливом на організм людини.
Напої призначені для систематичного вживання в складі харчових раціонів, що зберігають і поліпшують здоров'я і знижують ризик розвитку захворювань. Ці властивості напої мають завдяки наявності в їх складі функціональних інгредієнтів, володіють здатністю подавати позитивний вплив на фізіологічні функції і обмінні процеси в організмі людини.
Приготування фруктово-ягідних коктейлів.
Тема уроку: фруктово-ягідні коктейлі.
Мета уроку: Практично закріпити теоретичні знання, з технології приготування фруктово-ягідних коктейлів.
Виховна мета: виховувати в учнів бережливе ставлення до матеріальних цінностей, до продуктів.
Розвиваюча мета: розвивати навички учнів у самостійній роботі.
Місце проведення: бар-лабораторія.
Тип уроку − комбінований.
Матеріали та обладнання: столи, скатертини, скляний посуд, шейкер, барна склянка, барна ложка, ніж.
Тривалість уроку: 6 год.
Хід уроку
І. Вступний інструктаж:
Загально прийнята назва слова "коктейль" (coktail) в перекладі з англійської означає "півнячий хвіст".
Існує легенда, що напій так названий із-за того, що в перше цей мікс був приготовлений з алкоголю різних кольорів - схожий на пір'я півнячого хвоста.
Ще одна версія походження цього слова зовсім не пов'язана з хвостами будь-яких птахів - воно пішло від французького Coguetier.
Так називається рюмка для яйця, в якому один француз подавав змішані напої своїм відвідувачам.
В друкуванні в перше ця назва була згадана в 1806 році в Нью-Йорку в одному з довідкових видавництв. Однак яким би не було походження назви, сама традиція і талант змішувати коктейлі має далеко глибинну історію.
Археологи виявили в Південній Америці залишки гарбуза віком більше семи тисяч років, який використовувався в якості ємкості для змішування напоїв.
Фруктово-ягідні коктейлі - відноситься до тонізуючих та прохолодних напоїв. Ці коктейлі є довгими змішаними напоями об'ємом більше 150 мл, які характеризуються освіжаючим впливом на організм людини.
Напої призначені для систематичного вживання в складі харчових раціонів, що зберігають і поліпшують здоров'я і знижують ризик розвитку захворювань. Ці властивості напої мають завдяки наявності в їх складі функціональних інгредієнтів, володіють здатністю подавати позитивний вплив на фізіологічні функції і обмінні процеси в організмі людини.
Всі коктейлі готують безпосередньо перед вживанням і не підлягають тривалому зберіганню.
3) Перевірка теоретичних знань учнів:
4) Технічна безпека під час роботи учнів в барі-лабораторії.
ІІ. Поточний інструктаж
Самостійна робота ланок.
І. Ланка готує коктейль "Спортсмен"
Розкладка:
Сік апельсиновий - 40 мл. Кубики льоду - 60 мл.
Сік лимонний - 20 мл. Гранатний сироп - 20 мл.
Вихід -140 мл.
ІІ. Ланка готує коктейль "Голуба лагуна"
Розкладка:
Спрайт -100 мл. Лимонний сік - 30 мл.
Лимон - 2-3 дольки. Ананасовий сік - 50 мл.
Лайм - 2-3 дольки. Сироп "голубий Кюрасао" - 30 мл.
Лід - 5-6 кубиків.
Вихід - 250 мл.
ІІІ. Ланка готує коктейль "Полунично-банановий"
Розкладка:
Банан - 2-3 шт. Полуниця - 400 г.
Апельсиновий сік - 400 мл.
Горіхи, насіння, висівки ( за смаком)
Вихід - 250 мл.
ІV. Ланка готує коктейль "Смузі"
Розкладка:
Ківі - 100 мл. Банан - 100 мл.
Нектарин (можна апельсин) - 60 мл.
Вишні в своєму соці - 50 мл.
Вихід - 310 мл.
V. Ланка готує коктейль безалкогольний "Маргарита"
Розкладка:
Полуниця - 300 гр. Апельсин 1 шт.
Лайм - 1/2 шт. Мед - 1ст.л.
М'ята заморожена 2 ст.л.
Вихід - 250 мл.
VI. Ланка готує коктейль безалкогольний "Мохіто"
Лайм - 1/2 шт. М'ята - 8-10 листочків
Коричневий цукор - 1 ст.л. Кубики льоду - 6-8 шт.
Содова - 1/2-3/4 стакана.
Вихід - 200 мл.
ІІІ. Заключний інструктаж
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
ДНЗ " Чортківське ВПУ"
Розробка уроку
виробничого навчання
на тему:
"Фруктово-ягідні коктейлі"
Підготувала: майстер в/н
Бойко Л.В.
смт.Заводське
2018р