Галілео Галілей презентація

Про матеріал
Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація Галілео Галілей презентація
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Галілео Галілей. Підготували Прохоров Олександр. Скороход Марія. Погорелова Настя8.2 клас

Номер слайду 2

Галілео Галілей. Галіле́о ді Вінче́нцо Бонаю́ті де Галіле́й - італійський мислитель епохи Відродження, засновник класичної механіки, фізик, астроном, математик, поет і літературний критик, один із засновників експериментально-теоретичного природознавства. Вніс значні вдосконалення в конструкцію телескопа, а також за допомогою телескопічних спостережень довів правильність геліоцентричної теорії будови сонячної системи. Син музиканта Вінченцо Галілея.

Номер слайду 3

Галілей народився в Італії, в місті Піза неподалік від Флоренції, в сім'ї родовитого, але збіднілого дворянина Вінченцо Галілея, відомого теоретика музики та лютніста. У сім'ї батьків Галілео було шестеро дітей, однак вижити пощастило чотирьом: старшому сину Галілео, дочкам Вірджинії та Лівії і молодшому синові Мікеланджело, який надалі теж здобув популярність як композитор-лютніст. Потім Вінченцо перебрався до Флоренції, столиці Тосканського герцогства. Династія Медічі, яка правила там, була відома покровительством мистецтва й наук. Початкову освіту Галілей здобув у розташованому неподалік монастирі Валломброза. Хлопчик дуже добре навчався та був одним з найкращих учнів у класі. Він зважував можливість стати священиком, але батько був проти.1581 року Галілео вступив до Пізанського університету, де вивчав медицину. Але, захопившись геометрією й механікою, покинув університет з його лекціями й повернувся до Флоренції, де чотири роки самостійно вивчав математику, яку вважав надійною основою для вивчення світу.1589 року він став професором Пізанського університету. У 1592–1610 рр., після вимушеного від'їзду з Пізи, Галілей працював на кафедрі математики Падуанського університету, надалі — придворним філософом герцога Козімо II Медічі.

Номер слайду 4

Наукові відкриття. Він відкрив принцип відносності руху, закон вільного падіння тіл, механіку їхнього руху похилою площиною і тіла, ідею про ізохронізм коливання маятника, ідею інерції, заклав основи механічної системи відліку, поняття інертної й гравітаційної маси, світло. Першим серйозним винаходом Галілея були гідростатичні ваги для швидкого визначення складу металевих сплавів. Визначив питому вагу повітря. Винайшов термоскоп. Створив один із перших телескопів. Висунув ідею застосування маятника в годиннику. Здійснив фізичні дослідження, присвячені гідростатиці, міцності матеріалів. Відкрив гори і кратери на Місяці, розміри зірок та їхню колосальну віддаленість, плями на Сонці, 4 супутники Юпітера, фази Венери, кільця Сатурна, Чумацький Шлях як скупчення окремих зірок та ін.

Номер слайду 5

Також Галіле́о ді Вінче́нцо Бонаю́ті де Галіле́й писав твори: Зоряний вісник Про сонячні плями Лист до Кастеллі Діалог Галілео Галілея, академіка Лінчео, екстраординарного математика університету в Пізі, філософа і старшого математика Його Світлості Великого герцога Тосканського, де в зібраннях, що тривають чотири дні, наводяться міркування про дві найголовніші системи світу, Птолемеєву та Коперниканську, причому недетерміновано пропонуються докази як для однієї з них, так і для іншої Бесіди та математичні докази, які стосуються двох нових галузей науки.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
24 січня 2022
Переглядів
1232
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку