Географічне свято. "Посвята в юні географи"

Про матеріал
Цей захід дає змогу підвищити інтерес в учнів до подальшого вивчення географії, створювати ситуацію успіху, розширювати кругозір; розвивати вміння працювати в команді; виховувати почуття товариськості, дружби, взаємодопомоги, підтримки, сприяти зміцненню класного колективу на основі спільної діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунальний заклад«Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»Запорізької обласної ради. Географічне свято«Посвята в юні географи»Підготувалавчитель-дефектологІвженко В. П.

Номер слайду 2

Мета: підвищити інтерес в учнів до подальшого вивчення географії, створювати ситуацію успіху, розширювати кругозір; розвивати вміння працювати в команді;виховувати почуття товариськості, дружби, взаємодопомоги, підтримки, сприяти зміцненню класного колективу на основі спільної діяльності.

Номер слайду 3

Епіграф:

Номер слайду 4

Команда : «Екватор»Привітання: Ми прибули позмагатись. Ви із нами познайомтесь. Наші думки поважайте. Що не так, то – вибачайте. Ми команда дружна. Ділим дружбу пополам, як екватор Землю. Вас вітає команда «Екватор»Командир: Антон Д.

Номер слайду 5

Команда : «Мандрівники»Привітання: У цій залі вітаємо щиро. Зичимо щастя, здоров’я і миру. Ми ініціативні, рішучі, доброзичливі, активні, наполегливі. Вас вітає команда «Мандрівники»Командир: Вадим Д.

Номер слайду 6

Конкурси:І конкурс РОЗМИНКАII конкурс КАРТОГРАФІВ (склади із пазлів карту України)ІІІ конкурс «ОБРАЗОТВОРЧИЙ»IV конкурс ЩО В ЧОРНОМУ ЯЩИКУ?V конкурс ВІДГАДАЙ ЗАГАДКУ VІ конкурс ЗНАЙДИ ПАРУ

Номер слайду 7

І конкурс РОЗМИНКА1. Що в перекладі з латини означає слово «географія» ? 2. Скільки материків існує на Землі? 3. Скільки океанів на землі? Назвіть їх 4. Які частини світу існують на Землі? 5. Що відноситься до живої природи? 6. Що відноситься до неживої природи? 7. Чого на Землі більше – суходолу чи води? 8. Що таке орієнтування? 9. Назвіть столицю України? 10. Як називається наш обласний центр? 11. Об’ємна модель Землі12. Найменший океан?13. Які гори знаходяться на території України?14. Як називають умовну лінію, де небо сходиться з землею? 15. Яким кольором на карті позначають гори? 16. Яка найбільша річка в Україні? 17. На якому материку ми живемо? 18. В якій частині світу знаходиться Україна?

Номер слайду 8

II конкурс КАРТОГРАФІВ

Номер слайду 9

ІІІ конкурс «ОБРАЗОТВОРЧИЙ»Два учні з команд малюють те, що написано в картці, а інші гравці команди повинні вгадати.

Номер слайду 10

IV конкурс ЩО В ЧОРНОМУ ЯЩИКУ?

Номер слайду 11

V конкурс ВІДГАДАЙ ЗАГАДКУ

Номер слайду 12

VІ конкурс ЗНАЙДИ ПАРУ

Номер слайду 13

(Гео­графія з ведучими приколює на груди кожному емблему, вирізану із картону форму серця, зі словами: «До природи можна торкатися тільки серцем!».)1 ведучий: Скінчився час випробувань,Нам до душі наш рівень знань. Та ще багато треба взнати, І географію вивчати!2 ведучий: Ми врахували всі ваші старання. Ви гідно пройшли усі випр обування Не треба, друзі, вже переживати Настав вже час усіх вас привітати. Географія: Від імені наук я вас вітаю! І почесні емблеми всім вручаю! «До природи можна торкатися тільки серцем!»

Номер слайду 14

Клятва шестикласників : Ми, юні географи,Перед лицем географічних наук І своїх товаришів обіцяємо: Завжди любити свою Батьківщину, Поважати науку Географію, Берегти і любити природу, Пізнавати свій край. І докласти всіх знань, Щоб зробити його ще кращим!

Номер слайду 15

Звернення випускників: Дорогі наші молодші друзі, юні географи. Вітаємо вас із величною подією у вашому шкільному житті, посвя­тою в географи. Пам'ятайте, багато наук вивчає учень за роки навчання в школі, та географія — це єдиний предмет із шкільних дисциплін, що вивчає природу й суспільство в їх взаємозв'язку. Географія — це наука життя. А нам доведеться кожному в житті Самим без компаса усім довести, Що шлях свій маємо самі знайти. Ми скоро вийдемо зі стін школи, попереду в нас життя, шукатимемо кожен свою стежину, а тим, хто за­лишається, ми передаємо цей до­роговказ. Я географ!!!

Номер слайду 16

Підбиття підсумків. 1. Журі оголошує підсумки змагання. 2. Оголошує результати.3. Нагороджує переможців. Всім учням присвоюється звання «Юний географ.»4. Нагородження команд та вручення кожному Сертифіката «Юного географа»

Номер слайду 17

Географія: Вітаю вас, друзі! Тепер ви вступили до рядів шанувальників географії. Думаю, ви розумієте, яку відповідальність берете на себе, називаючись географами. Не забувайте, що природа подарувала свої цілющі скарби людині навік. І ми повинні берегти їх, як своє життя.  Дозвольте на цьому закінчити наше свято та пригостити вас солодощами. До побачення, до зустрічі на уроках географіЇ. І назавжди запам’ятайте! ( Учні співають пісню «Моя планета Земля» і залишають зал.)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Брич Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Позакласні заходи
Інкл
Додано
26 січня 2021
Переглядів
1168
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку