Географічний диктант "Типи економічних систем"

Про матеріал
Географічний диктант розроблений для перевірки знань учнів 9 класу з теми: "Типи економічних систем"
Перегляд файлу

Дата ___________                             Географічний диктант

«Типи економічних систем»

_____________________________________________________

(прізвище та ім’я учня)

  1. _________________________ модель передбачає активне регулювання соціально-економічного розвитку країни з боку держави на основі використання переважно економічних методів.
  2. ____________________________ — процес взаємодії і суперництва, боротьби товаровиробників за найвигідніші умови виробництва і збуту товарів, отримання найбільших прибутків.
  3. _____________________________  — позбавлення держави прямого господарського управління, тобто відповідні повноваження передаються підприємствам. Здійснюється через приватизацію власності
  4. _____________________________ — це спосіб організації економічного життя суспільства, який визначають відносини власності та господарський механізм.
  5. _____________________________ — система управління національною економікою з активним використанням ринкових регуляторів, насамперед конкуренції, і створенням на державному рівні ефективної системи соціального захисту громадян.
  6. _______________________________ — нестача грошових чи матеріальних цінностей порівняно з потребою в них; брак певного ресурсу
  7. _________________________________ — це перетворення централізовано-планової моделі економічного розвитку на відкриту економіку, у якій поєднувалися б ринковий механізм функціонування і гнучкі методи державного регулювання.
  8. ________________________________  — продаж або передача державної власності (особливо в промисловості) приватним інвесторам (особам чи комерційним установам, які вкладають кошти з метою їх примноження).
  9. Для _________________ економічної системи характерне переважання приватної власності на економічні ресурси та панування ринкового господарського механізму.
  10. _______________________________ економічну систему називають також централізовано-плановою.
  11. У давні часи і середньовіччі їм передувала _______________________________ з натурально-общинними формами господарювання.
  12. Сучасна економічна система України поєднує ______________ й ________________ елементи, з яких не всі є прогресивними

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповіді (для вчителя): 1. Японська; 2. Конкуренція; 3. Роздержавлення; 4. Економічна система 5. Німецька модель; 6. Дефіцит; 7. Перехідна економіка; 8. Приватизація; 9. ринкової;

10. Командно-адміністративну; 11. Традиційна економічна система; 12. старі, нові

docx
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
27 січня 2021
Переглядів
785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку