Географія і геологія Бора-Бора

Про матеріал
Бора-Бора є атолом, що має типову форму центральної гори, оточеної кораловим рифом з численними моту. В цьому випадку, кальдера центрального вулкану знаходиться над рівнем моря, проте вже майже затоплена.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бора-Бора. Підготувала учениця 7 класу. Гороховатськох ЗОШ І-ІІІ ступенів. Безрукова Поліна

Номер слайду 2

Бора-Бора є атолом, що має типову форму центральної гори, оточеної кораловим рифом з численними моту. В цьому випадку, кальдера центрального вулкану знаходиться над рівнем моря, проте вже майже затоплена. Тільки частини вже значно вивітрених країв кратеру підносяться над рівнем моря. Центральний острів Бора-Бора складається переважно з базальтової лави, тоді як моту з уламків коралів і нашарувань піску. Географія і геологія Бора-Бора

Номер слайду 3

Витягнутий центральний острів має 9 кілометрів в довжину і 5 кілометрів в найширшому місці. Поселення знаходяться виключно на узбережжі, тоді як порослі пишною рослинністю внутрішні частини острова малодоступні. Кільцева дорога з твердим покриттям, протяжністю в 32 кілометри, опоясує острів, роблячи доступним переміщення між прибережними поселеннями і готелями.

Номер слайду 4

Станом на 2020 рік, населення Бора-Бора становить 18 525 чоловік. Найбільше поселення Вайтапе (приблизно 15 000 мешканців), розташовано в північно-західній частині острова біля головного проходу в лагуну, який настільки глибокий, що здатний пропускати навіть великі круїзні теплоходи. Село Фаануї, колишня резиденція правлячої династії, розташоване на північному заході острова, а поселення Анау на сході.

Номер слайду 5

Стародавні полінезійці шанували силу Мана - надприродні здібності, які проявляються у обраних, тих, хто приходить або живе на острові і отримує цю силу від природи. Мана - всюдисуща таємниця, яка пов'язує все живе і те, що було раніше. Вона може бути спрямована на отримання сили, успіху, перемоги, мудрості, придбання дару благополуччя і умиротворення. На острові можуть запропонувати зануритися в пошуки своєї Мани, але для цього буде потрібно повне відмова і сильна робота над собою.

Номер слайду 6

Одне з найвідоміших в світі проявів полінезійської культури - татуювання. Саме слово "тату" - це корінне слово остров'ян. Татуювання - це особливе мистецтво, яке відображає життя і особливі, важливі моменти в житті остров'янина. Тут їх роблять найкращі в світі майстри, які знають теорію і практику.

Номер слайду 7

Епіцентр туристичної та адміністративної, комерційної життя - селище Вайтапе. Він розташований на заході острова - навпаки найбільшого прорубані каналу в вулканічну лагуну Бора-Бора. У Вайтапе проживає майже половина населення острова. Тут є супермаркети і магазинчики з продажу сувенірів, різних товарів першої необхідності і перлів.

Номер слайду 8

Бора-Бора відрізняється постійністю погоди і температурного режиму. І якщо подорож заплановано на сухий сезон, тоді брати з собою в дорогу теплі речі немає сенсу. Але не варто забувати, що магазини на Бора-Бора розраховані на туристів і ціни в них досить високі. В квітні-жовтні - легке взуття, яка відкриває ноги. Листопад-березень - більш вологий період. Вам знадобиться закрита або що не промокає друга пара. Якщо заплановані вилазки в гори - тоді прихопіть кросівки з гарною, щільною підошвою. Не забувайте, що грунт острова - це тверді вулканічні породи. У сезон дощів краще взяти в подорож компактний дощовик. Як правило, пісок на пляжах дрібний і приємний на дотик. Але якщо робити запливи до коралових рифів - краще запастися спеціальним взуттям, щоб захистити стопи від битих коралів.

Номер слайду 9

Аеропорт Моту Муте. Порт та пором Aremiti. ТаксіАвтобус. Транспорт на острові

Номер слайду 10

Дайвінг. Годування акул. Риболовля. Байдарки та каное. Кайтсерфінг. Парасейлінг. Прогулянки на яхтіРозваги:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку