Година спілкування "Перлини музики. Моцарт"

Про матеріал
Година спілкування "Перлини музики. Моцарт" ознайомлює з життєвим шляхом композитора та кількома відомими творами. Включає мультфільм, слухання творів.
Перегляд файлу

Тема: Перлини музичного мистецтва. Моцарт.

Мета: познайомити учнів із життєвим та творчим шляхом В.А.Моцарта та його творами «Мелодія сліз», «Мелодія ангелів», «Мелодія серця», розвивати вміння слухати музичні твори, виховувати любов до класичної музики.

І. Вступна частина.

Музика - це диво , радість , чудеса.

Музика - це сонце , зорі , небеса.

Музика - це честь і відвага.

Музика - це мудра порада.

Музика – троянди й спориші….

Музика живе в моїй душі.

      Незбагненна влада музики над людиною. Вона примушує радіти й плакати, може допомогти пережити горе, зняти душевний стрес, вилікувати сердечні рани.

      Музика - стародавній вид мистецтва, здатний об'єднувати людей, і в цьому її найбільша сила. Різні за характерами, звичками, поглядами на життя, національністю, пристрастями, моральними принципами люди в концертному залі, затамувавши подих, однаково схвильовано й благоговійно завмирають під зливою дивовижних, чаруючих звуків. І вже на другий план відходять життєві негаразди й турботи, залишається тільки влада мистецтва, яке очищає душу від усього несуттєвого, мізерного, буденного, підносить нас до висот розуміння смислу життя.

 

 ІІ. Основна частина.

За результатами досліджень багатьох науковців, тільки класична музика і головне, перш за все у живому виконанні, позитивно впливає на фізичний та психічний стан людини.

      Класичними називаються твори мистецтва, що зберегли до теперішнього часу значення взірцевих.

1. Сьогодні ми поговоримо про відомого австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта. (демонстрація портрета) Моцарт є автором понад 600 творів.

Відео 1 («Моцарт. Мультфільм) https://www.youtube.com/watch?v=0iJytLNMbxU

Моцарт захворів, коли перебував у Празі на прем'єрі своєї опери «Милосердя Тіта» («La clemenza di Tito»), написаної на замовлення у 1791 році для коронаційних святкувань імператора. Ще якийсь час він зміг виконувати професійні функції, наприклад, проводити прем'єру «Чарівної флейти» 30 вересня. Хвороба підсилилася 20 листопада, коли Моцарт не зміг уже вставати з ліжка, страждаючи від опухлості, болю та блювоти. За ним доглядали Констанція, її молодша сестра Софі та сімейний лікар Томас Франц Клоссет. Є свідчення, що Моцарт був буквально схиблений на ідеї закінчити свій «Реквієм», але докази того, що він фактично надиктовував пасажі Зюсмайру, дуже непевні.

Моцарт помер о 1-й годині ранку 5 грудня 1791 року. Згідно з тогочасною віденською традицією він був похований 7 грудня в загальній могилі, на цвинтарі Сент-Маркс за містом.

2. Слухання творів «Мелодія сліз», «Мелодія ангелів», «Мелодія серця»

(відео 2,3,4)

 

ІІІ. Заключна частина.

  • Чи сподобалось вам слухати музику?
  • Які емоції викликав кожен з творів?
  • Чи думали про щось інше, слухаючи музику?
  • Яка з мелодій сподобалась вам найбільше?

Мені здається, що нема у світі людини, яка байдуже ставилася б до музики, адже в ній втілено все прекрасне, світле, добре і вічне. Музика завжди з людьми - і в радості, і в горі.

 

 

http://cs412417.vk.me/v412417661/2e6f/GgWQX3OXeTE.jpg

 

Вольфганг Амадей Моцарт.

docx
Додано
27 березня 2019
Переглядів
952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку