"Горизонтальні водоспади – природний феномен Австралії" до шкільного тижня географії

Про матеріал
Презентація "Горизонтальні водоспади – природний феномен Австралії" створена до шкільного тижня географії і доповнює наші віртуальні мандрівки планетою Земля.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Горизонтальні водоспади – природний феномен Австралії Такого ви не бачили!

Номер слайду 2

Кажуть, відмінність людини від водоспаду полягає в тому, що ступінь його величі не визначається висотою його падіння. Однак на землі безліч природних чудес: можна відшукати не тільки традиційні водоспади , які спадають на землю з запаморочливої висоти, але і горизонтальні. Такі природні феномени знаходяться в Австралії. Незважаючи на те, що їх висота всього близько 5 метрів, за своєю красою вони не поступаютьсям наймальовничішим водоспадам світу.

Номер слайду 3

Горизонтальні водоспади знаходяться в австралійській затоці Телбот. Там розташовуються дві гірські гряди на відстані приблизно в 300 м одина від одної, в кожній з яких є вузькі розколини (ширина однієї з них близько 20 м, другий – 10 м). Під час припливів величезна маса води із затоки спрямовується через розколини. Через різницю в рівні води під сильним натиском утворюється природний феномен – горизонтальні водоспади.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Коли напрямок потоку змінюється, водоспад виникає з іншої сторони хребтів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Два розломи знаходяться на двох паралельних гірських хребтах приблизно в 300-ах метрах один від одного. Перший розлом, що межує з морем, має ширину близько 20 метрів. Другий розлом, що власне утворює цей дивовижний водоспад, завширшки всього 10 метрів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Під час припливів та відпливів вода нагромаджується в передній частині разломів швидше, ніж може пройти через них. Це, в свою чергу, створює уннікальний ефект водоспаду, коли вода стрімко витікає через вузький отвір, і з другої сторони хребта падає до більш низького рівня води.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Припливи, які чергуються з відпливами кожні шість з половиною годин, в цьому регіоні досягають 10-метрової висоти. Коли течія через розломи стихає, там можна легко пропливти на човні!

Номер слайду 13

Явище Горизонтального водоспаду вперше було описано Девідом Аттенборо як «одне з найбільших природних чудес світу»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Детальніше тут: http://vsviti.com.ua/nature/10940 https://www.youtube.com/watch?v=t7YEQYt8zf0 https://www.youtube.com/watch?v=n2QVXckfbAU http://travelworld.org.ua/articles/horyzontalni-vodospady-v-tolbot-avstraliya/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
27 березня 2019
Переглядів
776
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку