Гра "12 подвигів Геракла"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати на уроці зарубіжної літератури при вивченні циклу міфів про Геракла.
Перегляд файлу

image

image

image

Як Геракл здобув перемогу


Геракл сховався в чагарнику і вистрілив у тварину з лука. Але шкура тварини була непробивною. Коли звір кинувся на Геракла, то він вирвав з коренем дерево і використовував його як палицю. Палиця оглушила тварину, і Геракл задушив його голими руками.

Коли Геракл почав рубати голови чудовиську, на місці відрубаної голови одразу ж виростало ще дві або три. Тоді Геракл покликав Иолая. Той став припікати палаючими головешками збиті голови. Таким чином Гераклові вдалося перемогти.

Існує декілька версій щодо того, як Геракл зумів зловити цю істоту. За однією версією тварину було спіймано сіткою, за іншою захоплено під час сну, за третьою Геракл загнав її безперервною гонитвою.

imageГеракл вигнав гучним криком із заростів цього звіра і, вискочивши йому на спину, зв’язав ланцюгами. Герой швидко впорався з завданням, але ще по дорозі до місця, де мешкала тварина, трапилося нещастя: Геракл зіткнувся з кентаврами і ненавмисно поранив кентавра Хірона.

Це завдання герою допомогла виконати Афіна Паллада: вона дала Гераклові дві бронзові трещіткі, створені Гефестом. Звук тріщіток злякав чудовиськ і вони здійнялися у повітря. Геракл поцілив у багатьох з них з лука, а решта втекли подалі від шуму.

Для того щоб впоратися з цим завданням Гераклові треба було змінити течії двох річок Алфея і Пенея.

Геракл зловив цього скаженого звіра, влаштувався на його спині і направив його до моря. У морі сказ покинув тварину, і вона під керуванням Геракла перепливла через море до самого Пелопонесу.

Щоб здобути цих тварин-людожерів Гераклові довелося перемогти ціле військо, а їх господаря віддати цим тваринам  на поталу.

Щоб здобути цю річ, Гераклові довелося битися з амазонками.

Щоб виконати цей наказ Еврістея, Гераклові за допомогою отруєних стріл довелося вбити триголового велетня.

Для виконання цієї забаганки Еврістея Гераклу знадобилося багато сил, спритності і кмітливості. Йому довелося битися з велетнем Антеєм, перемогти змія Ладона і обдурити титана Атланта.

Для виконання цього завдання Гераклові потрібно було спуститися до Царства мертвих і домовитися з самим Аїдом.

pdf
Додав(-ла)
Кресніна Юлія
Додано
23 вересня 2020
Переглядів
664
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку