Гра-квест «Пять кольорів твого здоров’я»

Про матеріал
Мета квесту полягає в тому, щоб довести учням необхідність збереження здоров’я та його цілісність, навчитися формувати принципи здорового способу життя, розширити набуті знання про чинники впливу на здоровя, що сприяють гармонійному особистісному розвитку.
Перегляд файлу

Гра-квест «Пять кольорів твого здоров’я»

Мета нашого квесту полягає в тому, щоб ми вкотре довели необхідність збереження здоров’я та його цілісність, навчилися  формувати принципи здорового способу життя, розширили набуті знання про чинники впливу на здоровя, що сприяють гармонійному особистісному розвитку.

Найцінніший дар – життя і найдорожче що є в житті, це – здоровя. І саме тому ми сьогодні ми проводимо гру –квест «Пять кольорів твого здоров’я» , присвячену здоровому способу життя, адже здоров’я – безцінне надбання не тільки з кожною людини, але й усього суспільства. Як ранок починає день, так і дитинство розпочинає життя. Ми любимо життя за те, що можемо насолоджуватись красою природи, радіти зустрічам з друзями, близькими дорогими людьми,  що кожного дня ми дізнаємось про світ, який нас оточує. Здоров’я допомагає нам виконувати наші плани, долати труднощі, значні перевантаження (це стосується в першу чергу і нашої професії). Добре здоров’я розумно зберігається і закріплюється самою людиною , забезпечує йому довге, активне і щасливе життя. А в чому ж  є полягає цілісність п’яти кольорів твого здоровя.? Відповідь на це питання ми спробуємо отримати на кожній зі станцій, а саме:

  1. Інформаційно-дослідницька.(шефруальна, ребусна, вітамінна)
  2. 2.Станція «Мелодія здоров’я»
  3. Станція «Лепбук»
  4. Станція «Вітамінна».

 Ви готові. Тоді розпочнемо. І для початку нам треба розділитись на дві команди. Обидві команди отримають маршрутні листи і по команді вирушають у подорож по станціям. Кожну команду супроводжує координатор. На станціях вас будуть зустрічати авторитетні фахівці. Після того як ви виконаєте завдання, ви отримаєте складову п’яти кольорів свого здоров’я, які вам необхідно буде об’єднати в одне ціле на заключній станції.

  1. Інформаційно-дослідницька.

Доброго дня. Вас вітає інформаційно-дослідницька станція. Завдання цієї станції :Надати вам інформацію як розбити по кольорах ті овочі і фрукти, які треба споживати для досягнення оптимального здоров'я, а вам потрібно буде скласти перелік продуктів, які ви бажаєте вживати для того щоб покращити своє здоров’я. Хочу зазначити, що різні кольори впливають на нас по-різному. Червоний і жовтий зігріває і стимулює. Бірюзовий, синій і фіолетовий - охолоджують і заспокоюють. Зелений балансує і привносить гармонію. Нескладно помітити, що наша їжа справляє аналогічне враження. Виявляється, контроль за кольором їжі - прекрасний спосіб стежити за здоров'ям. Вибираючи продукти певних кольорів, ви можете контролювати стан здоров'я і самопочуття. На жаль, більшість з нас живиться одноманітно - день у день ми звикли їсти одно і те ж. Стреси, втома і недосипання - усе це негативно позначається на імунітеті, роботі клітин і загальному стані організму. Відомо, що для хорошого здоров'я нам потрібна достатня кількість кисню, води, вітамінів, мінералів, амінокислот, жирних кислот і вуглеводів.

Щоб допомогти Вам правильно збалансувати свій раціон, дієтологи розбили по кольорах ті овочі і фрукти, які треба споживати для досягнення оптимального здоров'я.

 

1.зелений - для кровоносної системи

  1. помаранчевий - для органів зору
  2. фіолетовий - для роботи мозку
  3. червоний – для серця
  4. білий - для зміцнення кісток

Вам необхідно скласти меню на сніданок, включаючи продукти п’яти кольорів.

Висновок. В результати ми спостерігаємо таку картину, що розділивши фрукти і овочі на п'ять груп і включивши продукти кожної колірної групи у ваше щоденне меню ви  зробіть крок назустріч своєму здоров'ю! Відкриєте для себе різноманітність продуктів харчування  і їх користь для Вашого організму щодня!

2.Станція «Мелодія здоров’я»

Щоб поліпшити власний настрій і почуття необхідно піддатися магічному впливу музики, адже звуки складаються в певну мелодію, мелозвучність якої впливає на емоційний стан людини. Було встановлено, що 12 звуків, з яких складається октава гармонійно пов’язані з дванадцятьма системами нашого організму.До – впливає на функції шлунка та підшлункової залози, ре – на жовчний міхур та печінку, ми –на органи зору та слуху, фа – на сечостатеву систему, соль – на функції серця, ля – на легені і нирки, сі – на функцію енергообміну зігріваючи тіло. Одже, важається, що музика – створює позитивну атмосферу і стимулює покращення психологічного стану. В нашому випадку допомагає зосередитись на робочому процесі.

Тож щоб поліпшити ваш настрій ми хочемо запросити вас виконати наступне завдання: пригадати та заспівати кілька строчок з пісень, де згадується про здоровя, здоровий спосіб життя та все що з ним пов’язано, а саме використання фруктів та овочів.

3.Станція «Танцювальна»

Всі ви знаєте, що рухова активність – здоровий спосіб життя. Тож зараз ми хочемо вам запропонувати невеличку руханку, що покращити ваш емоційний стан та фізичне здоров’я.

4.Станція «Вітамінна».

Приготування смузі.

Сьогодні стала особливо актуальною тема здорового харчування. Як зарядити свій організм з ранку усіма корисними мікро і макронутрієнтами, нам допоможе такий напій як СМУЗІ. Що ж це за напій і звідки він до нас прийшов. Хочеться відмітити, що в Україні зараз спостерігається черговий модний бум - бум смузі. Це блюдо прийшло до нас з Америки, проте не є чимось непомірно дорогим, екзотичним і химерним. Кожна сім'я цілком може дозволити собі включити в повсякденний раціон смузі - густу суміш з ягід, фруктів або овочів в чистому вигляді або з додаванням льоду, води, йогурту, молока, кефіру. Отримуваний в результаті напій смузі містить вибухову суміш вітамінів, мінералів, білків і незамінних жирних кислот! Усе це засвоюється набагато краще, ніж просто з'їдений фрукт або овоч. А густий пінистий освіжаючий вітамінний коктейль - це до того ж дуже смачно! Крім того. Якщо подивитися чим відрізняється смузи від натуральних соків, то ще одно перевага цього благородного напою - зміст в нім клітковини, яка потрібна для нормального функціонуванні шлунково-кишкового тракту. Також смузи - це прекрасна альтернатива шкідливим перекушуванням: булочкам, цукеркам і тістечкам.

Смузі потрібно пити щодня. А чому?

На це є як мінімум 13 причин.

1. Смузі задовольняє денну потребу в овочах і фруктах. Дієтологи настійно рекомендують щодня включати в раціон харчування овочі і фрукти. Цей напій повністю задовольнить добову потребу у вітамінах і мікроелементах.

2. Смузі - це просто, швидко і зручно. Власноручне приготування корисного коктейля не займе у тебе багато часу. Досить мати блендер і улюблені інгредієнти : банани, яблука, груші, абрикоси, морква, помідори, селера, травички і так далі. Просто закинь все у блендер і подрібни до стану однорідної маси. Смузи готовий!

3. Смузі скорочують залежність від солодкого. Якщо ти відносиш себе до ласунів, то смузі - однозначно твій напій! До фруктово-ягідної суміші завжди можна додати ложку меду, варення, сиропу або фініки.

4. Смузі допоможе схуднути. Овочеві і фруктові смузі часто включають в різні дієти. Вони мають невелику калорійність, але досить поживні. І допомагають тамувати відчуття голоду.

5. Смузі для поліпшення травлення. Відомо, що з проблемою травлення стикаються більшість з нас. Запори, розлад шлунку - це досить неприємні явища. Щоб розв'язати цю проблему, досить уранці закинути у блендер більше овочів і зелені або фруктів і ягід, і все перемішати. Травна система запрацює як годинник. У цьому їй допоможуть клітковина, харчові волокна і вітаміни.

6. Смузі - відмінний спосіб позбавитися від токсинів. У нашому сучасному світі є присутньою величезна кількість шкідливих для організму речовин. Ми отримуємо їх, коли дихаємо, їмо, п'ємо воду і приймаємо різні медичні препарати. Вони накопичуються в нашому організмі і завдають величезної шкоди. Для приготування очищаючого коктейля, треба додати в смузі декілька інгредієнтів на вибір: капусту, огірки, квіти кульбаби (в період їх цвітіння), пророщену пшеницю, кінзу, петрушку, і інші трави. Вийде прекрасний детокс-коктейль.

7. Смузі допоможе наростити м'язи. Якщо твій організм регулярно отримує корисні поживні речовини, то він зможе не лише очиститися від шлаків і токсинів, але краще нарощувати м'язову масу. Ці коктейлі дієтологи рекомендують регулярно вживати під час спортивних тренувань. Вони допоможуть відновити м'язи і наповнити організм корисними речовинами.

8. Смузі зміцнять здоров'я. Якщо ці коктейлі сприяють поліпшенню травлення, очищенню організму і навіть нарощуванню м'язів, то їх можна сміливо назвати еліксирами здоров'я.

 9. Смузі допоможуть виглядати молодше. Ці дивовижні коктейлі просто потрібні для шкіри. Регулярно збагачуючи організм вітамінами і мінералами, покращає зовнішній вигляд. Шкіра стане чистою і гладкою.

10. Імунна система стане набагато міцніша. Якщо імунна система людини ослаблена, то регулярна застуда, стомлюваність, сонливість і дратівливість будуть увесь час його переслідувати. Але вживання смузі підвищить опірність до простудних і вірусних захворювань, а також підніме життєвий тонус.

 11. Покращає сон. Поліпшення загального стану усього організму сприятиме і поліпшенню якості сну. Повноцінний сон і відпочинок позбавлять від депресії і стресу, додадуть енергії і гарного настрою.

12. Смузі- це не лише корисно, але і смачно. Не усі люблять шпинат, селеру, петрушку, брокколі, проте їх користь незаперечна. У смузі тобі вдасться перебити своєрідні смаки цих корисних продуктів іншими компонентами. І коктейль вийде не лише корисним, але і смачним.

13. Смузі допоможе в мозковій діяльності. Щоб була хороша пам'ять і концентрація уваги, треба забезпечити мозок усіма необхідними вітамінами і мікроелементами. Регулярно вживаючи всіляке смузі, ми допомагаємо нашому мозку справлятися з поставленими завданнями.

Отже, в черговий раз ви переконалися, що все в житті має певний сенс і не буває випадковим, але при належній увазі, споживаючи всі п’ять кольорів , овочів та фруктів ми можемо досягти оптимального здоров’я.

 

 

docx
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
187
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку