Гра "Врятуй кошеня!" для учнів 5 класу

Про матеріал

Гра "Врятуй кошеня" була розроблена для учнів 5 класу в якій учні в ігровій формі з'ясовують причини та наслідки пожеж, демонструють дії під час пожежі в різних ситуаціях. Розвивають навички самозахисту. Найголовніше, що в такому віці, діти дуже люблять маленьких тварин (за попереднім опитуванням з'ясувала що більшість дітей люблять кошенят) і тому в грі я використала маленьке кошеня яке спонукало дітей до перемоги.

Перегляд файлу

ГРА

 «Врятуй кошеня»

Вчитель: Доброго дня всім присутнім! Наша сьогоднішня гра називається «Врятуй кошеня». Сподіваємося, що вона дасть можливість добре відпочити, проявити винахідливість, спритність, знання  та практичні навички під час гасіння пожежі.

Представлення команд: назва, девіз команд, емблема.

Обладнання: малюнки  будиночків з вогниками та вогнегасники. Скотч, кошеня, рушник, простирадло, ємність з водою

Вчитель звертається до учасників команд:

- номер телефону пожежної частини?

- чи можна викликати пожежників з мобільного?

- навіщо нам потрібні пожежники?

- чому праця пожежного небезпечна?

1.Знайомство.

1. Капітани команд представляють своїх пожежників, називаючи їх ім’я, оголошують свій девіз та емблему. 

2.Командам пропонується виконати завдання, в ході виконання завдань, вірні дії команди будуть гасити вогники на будиночку на даху якого знаходиться кошеня. Команда яка  найшвидше та правильно буде виконувати завдання і перша врятує кошеня та й буде переможцем гри.

Картинки по запросу вогнегасники розмальовки

Завдання 1

 ПОЖЕЖА В КВАРТИРІ (причини, ваші дії)

Кожна команда готує свою відповідь (5 хв.) в усній формі або демонструє діями. Команда яка впоралась із завданням на будиночку має право загасити  полум’я прикипівши .

 

 

 

Завдання 2

ЗАГОРІВСЯ ТЕЛЕВІЗОР (причини, ваші дії)

Кожна команда готує свою відповідь (5 хв.) в усній формі або демонструє діями. Команда яка впоралась із завданням на будиночку має право загасити  полум’я.

Завдання 3

На постраждалому загорівся одяг. (ваші дії)

Команда отримує завдання, яке містить у собі два питання (теоретичний і практичний). Читає і починає надавати заходи першої необхідної допомоги. Завдання оцінюється за діями всієї команди і правильності виконання поставленого завдання.

Завдання 4

 НІЧНА ПОЖЕЖА

В цьому конкурсі будуть потрібні м’ячі та пов'язки на очі. М’ячі розставляються  перед кожною командою (краще не на одній лінії). Оскільки пожежники потрапляють до вогнища по одному тримаючи пожежний шланг то кожен гравець тримаючи однією рукою іншого гравця повинен пройти це випробування. У якої команди виявиться менше збитих м’ячів, та і є переможцем

 

ВЕДУЧИЙ: Дорогі діти дякую вам за активну участь у грі! Нам залишилося визначити команду – переможницю і піклуватись про врятоване кошеня. Сьогодні ваші знання та дії допомогли врятувати кошеня. Можливо в майбутньому житті вам доведеться рятувати людину від пожежі то ж не забувайте набуті знання та навички.

 

docx
Додано
2 березня 2018
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку