Грайливе скерцо. Презентація до уроку музичного мистецтва в 6 класі.

Про матеріал
Тема: Скерцо. Мета: • навчальна: ознайомлювати учнів із творчістю (зокрема, інструментальною) Й. С. Баха ; дати визначення понять сюїта, скерцо; • розвивальна: формувати вокально-хорові навички (почуття ритму) учнів та вміння інтерпретувати музичні твори ; • виховна: прищеплювати учням зацікавленість видатними зразками музичної класики, зокрема творчістю Й. С. Баха. Цілі і завдання уроку: • Сформувати в учнів уявлення про класичну музику і сучасну обробку класичної музики. • Сформувати вміння бачити зв’язок між класикою і сучасністю. • Розвивати пізнавальні процеси (увага, уява, пам'ять, сприйняття) Очікувані результати: Зацікавлення учнів творчістю Й.С.Баха, бажання та сміливість творити.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Грайливе скерцо. Урок музичного мистецтва в 6 класі

Номер слайду 2

Ви вже знаєте, що всі музичні твори можуть бути різними за характером:- ЛІРИЧНІ - ДРАМАТИЧНІ- ЄПІЧНІ- КОМІЧНІЯке з цих музичних визначень вам подобається найбільше?

Номер слайду 3

Йоган Себастьян Бах(21(31) березня 1685-28 липня 1750)Німецький композитор, вважається одним із найвидатніших композиторів світу. Скрипка. Орган. Клавесин1.2.3.

Номер слайду 4

Чи любите ви жартувати?Як ви вважаєте, Й. С. Бах полюбляв жартувати?

Номер слайду 5

Скерцо (у перекладі з італійської — жарт) — так називають жартівливі пісні. Частина сюїти симфонії, сонати, квартета чи самостійна музична п'єса у жвавому, стрімкому темпі, з гострохарактерними ритмічними і гармонійними зворотами, переважно, в тридольному розмірі. Зазвичай це п'єса стрімкого, ритмічно-гострого руху. Сюї́та (фр. suite)— цикл танців, у ХІХ-ХХ ст. циклічна музична форма, складена з кількох контрастних частин. Й. С. Бах. Скерцо («ЖАРТ») з оркестрової сюїти №2 (для флейти і струнного оркестру)Иоганн Себастьян Бах "Шутка" сюита №2 17.10.2015 Johann Sebastian Bach "Badinerie" suite No2 BWV1067 - You. Tubeфлейта2 скрипкиальтвіолончель

Номер слайду 6

Характер

Номер слайду 7

Номер слайду 8

https://www.youtube.com/watch?v=Pcirwet. PSs. I&ab_channel=89280919782 Аранжува́ння (фр. arrangement — порядок, улаштування): Перекладання, пристосування музичного твору, написаного для певного інструмента (голосу, співака чи ансамблю), для виконання його в іншому складі інструментів (голосів).

Номер слайду 9

Группа ПЯТЕRО - Шутка Баха - You. Tube. Гурт «ПЯТЕRO»«П'ЯТРО» (вокальний гурт «П'ятеро», раніше гурт «Бродвей») —вокальний гурт, створений у 2009 році випускниками Академії хорового мистецтва ім. В. С. Попова. Колектив відомий багатоголосим виконанням академічних, джазових, популярних та народних творів, романсів, а також як «акапельний оркестр», у якому звуки різних музичних інструментів імітуються голосами виконавців. Група – лауреат міжнародних конкурсів, учасник міжнародних фестивалів.

Номер слайду 10

Кажуть, що завдяки знаменитій компанії Nokia, яка у рингтонах своїх телефонів використала мелодію «Скерцо» Й. С. Баха, про мініатюру дізнався весь світ.

Номер слайду 11

Створимо онлайн картину-мозаїкув стилі «Кубізм». Кубізм – це течія в образотворчому мистецтві на початку ХХ століття. Форми та контури зображення на картинах справляють геометричне враження, оскільки всі предмети складаються з поєднання кубів та квадратів різної форми (звідси і назва течії). Закриємо зображення своїх облич, папером, того кольору з яким у вас асоціюється музичний твір «Скерцо» Й. С. Баха у класичному виконанні. Наші зображення розташовані рондомно, тому наш онлайн - витвір мистецтва буде неповторним!

Номер слайду 12

На уроці я…дізнався… дізналася…зрозумів… зрозуміла…навчився… навчилася…найбільші труднощі я відчув… відчула…- найбільший мій успіх…

Номер слайду 13

Ознайомити батьків з творчистю Й. С. Баха. Закачати на телефон «Скерцо» Й. С. Баха і поставити його як мелодію виклику. P. S. Наступний урок розпочнемо із дзвінка другу!)Домашнє завдання:

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шулякова Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 березня 2022
Переглядів
4583
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку