Групова робота (серце; легенда про бузок; надія)

Про матеріал
Групову роботу виконали:
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Групова робота. Підготували: Мельниченко Вікторія. Кутасевич Юлія. Нетеса Світлана

Номер слайду 2

ПЛАН1. Поняття "Серце" (із фізіологічної точки зору та лайки).2. Легенда про бузок (різні варіації та коротко про квітку).3. Музичний супровід — "Надія".

Номер слайду 3

1. СЕРЦЕ

Номер слайду 4

Серце як фізіологічний орган людини Широка частина серця (основа) спрямована вгору й праворуч, вузька (верхівка) донизу й ліворуч. 2/3 серця розташовані в лівій частині грудної порожнини, 1/3 – у правій. Маса серця в середньому складає лише 5 % від маси тіла людини (коливається в межах 250–360 г.) Серце – це центральний орган кровообігу, розташований у грудній порожнині.

Номер слайду 5

Серце як фізіологічний орган людини. Серце вкрите тонкою й щільною оболонкою, яка утворює замкнутий мішок – навколосерцеву сумку (перикард). Між серцем і навколосерцевою сумкою міститься рідина, яка зволожує серце й зменшує тертя об стінки перикарда при його скороченні. Звичайно в нормі в перикардіальній сумці міститься близько 30 мл ексудату.

Номер слайду 6

Будова серця. Лівий шлуночок Ліве передсердя Правий шлуночок Праве передсердя Міжпередсердна перегородка

Номер слайду 7

Основні властивості серцевого м'яза: Збудливість — здатність серця переходити зі стану спокою до робочого стану під впливом різних подразників Провідність — здатність розповсюджувати збудження, що виникло на будь-якій ділянці, по всьому серцю. Скоротливість — здатність м'язової тканини серця скорочуватися під впливом збудження.1.2.3.

Номер слайду 8

Те, що ви могли не знати. Наше серце – це неймовірно працьовитий орган. Упродовж п'яти хвилин воно прокачує п'ять літрів крові. За годину серце робить в середньому 4 200 ударів і перекачує 300 літрів крові.

Номер слайду 9

Вирізки сторінок із підручника на цю тему

Номер слайду 10

Я досліджую світ : підручник для 3 кл. закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах). Ч. 1 / Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, І. В. Гарбузюк, О. Л. Хомич, Н. В. Андрук, К. С. Василенко. - Київ : Видавництво «Алатон», 2022. - 144 с.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тагліна О. В. Я досліджую світ: підруч. інтегр. курсу для 1 кл. закл. загал, серед. освіти (у 2-х частинах). Ч. 1. / О. В. Тагліна, Г. Ж. Іванова. — Харків : Вид-во «Ранок», 2018. 112 с.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Відкрийте таку 3 D сцену, щоб побачити характерний синусовий ритм, під час скорочення серця.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

- спосіб схвалення користувачем Інтернету матеріалу, профілю користувача, фотографії і т. ін. через клік чи натискання функціональної кнопки. Лайк

Номер слайду 21

Як в різних соцмережах відображаються лайки

Номер слайду 22

Як в різних соцмережах відображаються лайки

Номер слайду 23

Як в різних соцмережах відображаються лайки

Номер слайду 24

Як в різних соцмережах відображаються лайки

Номер слайду 25

Як в різних соцмережах відображаються лайки

Номер слайду 26

Як в різних соцмережах відображаються лайки

Номер слайду 27

Корейські СЕРдечка

Номер слайду 28

Легенда про бузок2.

Номер слайду 29

Усі представники роду — багаторічні рослини, що зазвичай мають вигляд високих кущів, рідше — невисоких дерев. Листки розташовані попарно (іноді по три листки), у більшості видів прості і серцеподібні, але у декількох видів перисті, опадають восени. Цвіте бузок навесні. Квітки білі, блідо-рожеві або, більш розповсюджені, фіолетові, з чотирма пелюстками, ростуть у великих суцвіттях по 80—110 квіток, у деяких видів мають сильний аромат. Кожна квітка близько 1 см у діаметрі. Бузок — рід із приблизно 12 видів квіткових рослин родини маслинових

Номер слайду 30

Бузок- символ переходу від весни до літа. Бузок – улюблений кущ що росте майже біля кожної оселі в Україні. Квіти бузку милують очі, наповнюють повітря тонким ароматом. Коли зацвітає бузок, кожен кущ його нагадує величезний букет. Квіти бузку мають найрізноманітніший колір – всі відтінки веселки: білий, блакитний, рожевий, бузковий, червоний і ліловий. Найчастіше колір квіточок бузковий, або бузково-ліловий.

Номер слайду 31

Плодючий Бузок вирощують близько 500 років, але протягом цього часу люди встигли культивувати цілих 2300 сортів різної форми, забарвлення і аромату. Позмагатися з ним можуть, хіба що, троянди. ЦІКАВІ ФАКТИ Може бути без запаху Тягучий солодкий аромат квітучого бузку неможливо сплутати ні з чим, він повідомляє нам про настання літа. Угорський бузок руйнує усі стереотипи — він не пахне. Зовсім. Живе довше за людину Якщо ви посадили у саду кущ бузку, вам скажуть спасибі не лише ваші діти, а й онуки і, мабуть, праонуки. Відзначити столітній ювілей для цієї рослини — звичайна справа.

Номер слайду 32

Батьківщина її — Персія Одного разу в квітні, коли земля чекала небесних дарів, богиня квітів Флора вирушила будити Сонце, щоб швидше побачити чарівний наряд дерев, почути спів птахів, потонути в квітах. Сонце спустилося на землю, перемішавши промені веселки з сонячними променями. Богиня початку обсипати дерева, луки, землю. Всюди виростали то дзвіночки, то рожеві звездочкі. А потім залишилася тільки бузкова фарба і Флора початку сипати тільки її. У тому місці, куди потрапляла фарба, з'являлися кисті бузку.

Номер слайду 33

Давньогрецька легенда про бузок Молодий Пан — бог лісів та луків, зустрів одного разу прекрасну річкову німфу Сірінгу — ніжну вістницю ранкової зорі і так закохався у її ніжну грацію та красу, що забув про свої розваги. Пан вирішив заговорити з Сірінгою, але та налякалась і втекла. Пан побіг за нею, бажаючи її заспокоїти, але німфа несподівано перетворилась на пахучий кущ з ніжними фіолетовими квітами. Так ім'я Сірінги дало назву кущу — бузок.

Номер слайду 34

Богиня весни розбудила Сонце і його вірну супутницю Іріс (веселку), змішала промені сонця із строкатими променями веселки, почала щедро сипати їх на свіжі борозни, на луки, гілки дерев – і усюди з’являлися квіти, а земля тріумфувала від цієї благодаті. Так вони дійшли до Скандинавії, але у веселки залишилася лише лілова фарба. Незабаром тут опинилося стільки бузку, що Сонце вирішило змішати фарби на палітрі Веселки і почало сіяти білі промені – так до лілового бузку приєднався і білий. Скандинавська легенда про бузок

Номер слайду 35

Балканська легенда про бузок Якось могутнє божество обрушило на рід людський свій гнів, змусивши литися дощі і дні, і ночі, не зупиняючись навіть на мить. Переповнилися річки і озера, вийшли з берегів, і почався страшний потоп, все змиваючи на своєму шляху. Перелякані люди кинулися в гори, сподіваючись врятуватися на вершинах. Але вода піднімалася все вище і вище, найвища гора ось-ось зникне під водою. І тоді молодий і прекрасний пастух вирішив принести себе в жертву розгніваному богу. З благанням про співчуття кинувся він у безодню. І зглянувся бог, не лив дощ, вода спала, близькі юнака були врятовані. Пощадив бог і його самого. А вся земля навколо покрилася заростями зелених кущів, які були увінчані запашними китицями білого і бузкового кольору. Це і був бузок.

Номер слайду 36

3. Надія - це певненість у можливості здійснення чогось бажаного, потрібного, приємного; сподівання

Номер слайду 37

3. Музичний супровід — "Надія". Mad heads - Надія єEdvard Grieg - morning. Воплі Відоплясова - Весна

Номер слайду 38

Дякуємо за перегляд!

pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, Презентації
НУШ
Додано
5 травня 2023
Переглядів
296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку