ХАРАКТЕР ДИТИНИ, ВЛАСТИВОСТІ

Про матеріал
Характер дитини, темперамент, властивості, опис ймовірностей, педагогічна мастерність
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характер. Харіна Анастасія8.0143-ін-з

Номер слайду 2

Характер - індивідуально упорядковане поєднання найстійкіших психологічних особливостей особистості, які виявляються в її діяльності та соціальній поведінці, зумовлюючи типові для неї способи ставлення до колективу, до інших людей, до праці, навколишньої дійсності та самої себе. Поняття «характер» походить від грецького слова character, яке означає «печать», «чеканка».

Номер слайду 3

Що ж слід розуміти під характером? В першу чергу це якість особистості, що узагальнює найбільш виражені, тісно взаємозалежні і тому що чітко виявляються в різних видах діяльності властивості особистості.

Номер слайду 4

гордість щедрість совість доброта милосердя жадібність гідність покора мудрістьегоїзм жорстокість

Номер слайду 5

Людина здатна піднятися над своїм характером, здатний змінити його, тому говорять про прогнозування поводження, не забувають, що воно має визначену імовірність і не може бути абсолютним.

Номер слайду 6

Будова характеру. Виступаючи як прижиттєве утворення людини, характер визначається і формується протягом усього людини життя. Безпосереднє формування характеру відбувається в різних за рівнем розвитку групах (родина, дружня компанія, клас, спортивна команда, трудовий колектив і ін.).

Номер слайду 7

Вирішальним для розуміння характеру є взаємини між суспільно і особистісно-значимими для людини цінностями.

Номер слайду 8

Характер людини виявляється в системі відносин: У відношенні до інших людей (при цьому можна виділити такі риси характеру, як товариськість - замкнутість, правдивість - облудність, тактовність - брутальність і т. д.)У відношенні до справи (відповідальність - несумлінність, працьовитість - лінощі і т. д.). У відношенні до себе (скромність - самозакоханість, самокритичність – самовпевненість і т. д.)У відношенні до власності (щедрість - жадібність, ощадливість -марнотратність. акуратність - неохайність і т. д.).

Номер слайду 9

Порадник

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
20 лютого
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку